Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Δώδεκα χρόνια μετά …χέρι-χέρι Ομπάμα - Αλ Καϊντα





Την τρομοκρατική οργάνωση που εμπεδωμένα στη συνείδηση των Αμερικάνων, ακριβώς πριν από 12 χρόνια, την 11η Σεπτεμβρίου 2001, επιτέθηκε στις ΗΠΑ, ισοπέδωσε τους δίδυμους πύργους, το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, το σύμβολο της αμερικανικής οικονομικής ισχύς και «χτύπησε» το αμερικανικό Πεντάγωνο, ο Μπάρακ Ομπάμα και οι ΗΠΑ εξοπλίζουν και την ενισχύουν στη Συρία.  Δηλαδή συντάσσονται με  αυτούς που σκότωσαν χιλιάδες ανθρώπους την 11η Σεπτεμβρίου».
Η στρατιωτική επέμβαση που ετοίμαζαν οι ΗΠΑ κατά του καθεστώτος του Μπασάρ άλ Άσσαντ με κατασκευασμένα στοιχεία ότι έκανε χρήση χημικών και επιχείρημα πως πρέπει να τιμωρηθεί γιατί μπορεί να στραφεί εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων θα ήταν μία άμεση ενίσχυση της Αλ Κάιντα.
Όπως άλλωστε δίδεται «χέρι βοηθείας» και από άλλες Δυτικές χώρες με την παροχή όπλων και πυρομαχικών στους ισλαμιστές αντάρτες του Μετώπου Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία που μάχονται τον Άσσαντ.
Αναλυτές, ακόμη και Αμερικανοί, βραβευμένοι ανταποκριτές, Αμερικανοί στρατιωτικοί και πολίτες πιστεύουν ακράδαντα πώς ένα χτύπημα κατά της Συρίας αποτελεί πόλεμο στο πλευρό της Αλ Κάιντα.
Μάλιστα, όσο περνούν οι μέρες όλο και περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες αντιλαμβάνονται την προβοκάτσια και αντιδρούν στο ενδεχόμενο χτυπήματος κατά της Συρίας. Δεν είναι δυνατόν οι ΗΠΑ να έχουν εξαπολύσει έναν «πόλεμο» κατά της τρομοκρατίας μετά την 11η Σεπτεμβρίου για την εξολόθρευση της Αλ Κάιντα, να παρουσιάζουν ως επίτευγμα δεκαετίας το θάνατο του Οσάμα Μπίν Λάντεν, να εξακολουθούν να βομβαρδίζουν την Υεμένη και το Πακιστάν και ταυτόχρονα να βοηθούν στη Συρία το Μέτωπο Αλ Νούσρα που είναι το παρακλάδι την Αλ Κάιντα.
Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν στις ΗΠΑ πώς τα όπλα με τα οποία η CIA και κάτι ΜΚΟ προμηθεύουν τους αντάρτες και τις οργανώσεις που δρουν στη Συρία κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ θα χρησιμοποιηθούν εναντίον τους. Γνωρίζουν επίσης πως χιλιάδες εξτρεμιστές μουσουλμάνοι, μεταξύ των οποίων και Αμερικανοί που πολεμούν σήμερα στη Συρία, μπορούν να γυρίσουν πίσω με εμπειρία, τεχνογνωσία και όπλα και να οργανώσουν μελλοντικά μία νέα 11η Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...