Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Καλά ρε πούστη ζει ακόμη , η του τα γράφουν άλλοι;



Για μία ακόμη φορά, ο Μητσοτάκης δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφία από… τα παλιά.
Αυτή τη φορά η λήψη είναι από συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή προέδρου του κόμματος το 1984, όπου διακρίνονται οι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο γέφυρας Ευάγγελος Αβέρωφ και ο γλάστρας Κωστής Στεφανόπουλος.
Μάλιστα, η συγκεκριμένη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, πριν από 19 χρόνια, όπου ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας ηγήθηκε στις εκλογές του 1985, στις οποίες όμως ηττήθηκε.
Σημειώνεται πως μετά την ήττα παραιτήθηκε και έθεσε εκ νέου θέμα ηγεσίας. Στις εσωκομματικές εκλογές που ακολούθησαν επανεξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Στις δύο βουλευτικές εκλογές του 1989 δεν κατάφερε να κερδίσει την αυτοδυναμία, αλλά  το πέτυχε σε αυτές της 9ης Απριλίου του 1990,αφου κάθισε τον Παπανδρέου στο σκαμνί και διέλυσε τον τότε συνασπισμό ρίχνοντας με τις ανίερες συμμαχίες του στα τάρταρα την ενωμένη αριστερά , οπότε και σχημάτισε κυβέρνηση υπό την προεδρία του.
Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 1993 ηττήθηκε λόγω της προδοσίας από τον τωρινό αρχηγό της νουδούλας  τον Σαμαρά που τον έσυρε σε εκλογές , και παραιτήθηκε από την ηγεσία της Ν. Δ., ενώ του απονεμήθηκε ο …τίτλος του «Επιτίμου Προέδρου» του κόμματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...