Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Πάρε κόσμε. Δυο συν ένα δώρο .Όπως οι πίτσες.



Τα εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα και ο φόβος των επερχόμενων πλειστηριασμών που θα ρίξει κατακόρυφα τις τιμές  έχουν οδηγήσει τους κατασκευαστές να κάνουν εξωφρενικές προσφορές προκειμένου να προσελκύσουν υποψήφιους επενδυτές.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» σε όποιον είναι διατεθειμένος να αγοράσει περισσότερα από ένα διαμερίσματα, δίνουν μεγάλες εκπτώσεις σε «ένα στα τρία» ή «ένα στα τέσσερα» δωρεάν.
Στόχος είναι να απευθυνθούν, κυρίως, σε ξένους που θέλουν να επενδύσουν σε ακίνητα και, ταυτόχρονα, να εξασφαλίσουν και άδεια παραμονής στη χώρα για 5+5 χρόνια (για ακίνητα άνω των 250.000 ευρώ), με τις προσφορές έως τώρα να αφορούν κυρίως εξοχικές κατοικίες.
Στην κατηγορία των εξοχικών κατοικιών, είναι λιγοστές οι επιλογές σε αυτήν την κατηγορία τιμής (κυρίως λόγω των μικρών επιφανειών που συνοδεύουν τα εξοχικά, αλλά και της πτώσης των τιμών πάνω από 30% κατά μέσον όρο την τελευταία τριετία), οι ιδιοκτήτες επιχειρούν να τα διαθέσουν ως «πακέτο», προκειμένου να αυξήσουν το τελικό ποσό και να ξεπεραστεί το όριο των 250.000 ευρώ.
Στο β΄ τρίμηνο του έτους, οι πραγματικές πωλήσεις ακινήτων ήταν λιγότερες από 5.000, ενώ το απόθεμα των απούλητων κατοικιών, υπολογίζεται ότι αγγίζει τις 200.000 (60.000 εξοχικά). 
Οι κατασκευαστές θέλουν να απαλλαγούν από τα πολλά ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους, καθώς από το 2014 θα επιβληθεί ενιαίος φόρος, και θα επιβαρυνθούν σημαντικά τα έξοδα τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...