Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Μόνο εάν συντρέχουν λόγοι ότι πήδηξαν τα παιδιά τους θα….. ελεγχτούν .



ΕΔΩ  Αυνανιζόταν δημόσια ...και τον αθώωσαν ! Στην Ελλάδα τι θέλουμε; Να δικάσουμε ανθρώπους που δεν ….γαμήσανε τα …παιδιά τους;


Στο αρχείο τέθηκε το πόρισμα του αρμόδιου επιθεωρητή όσον αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο δύο δικαστικών λειτουργών οι οποίοι κατηγορούνται για την κακοποίηση του επτάχρονου παιδιού τους, όπως απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, σε ερώτηση της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μ. Γιαννακάκη.
Το Μάιο του 2012, ένα επτάχρονο αγόρι βρέθηκε χτυπημένο στη Θεσσαλονίκη και ως δράστες φέρονται οι γονείς του που είναι δικαστικοί λειτουργοί.
Η υπόθεση έφτασε μέχρι τη Βουλή, καθώς η κ.Γιαννακάκη είχε απευθύνει ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης, επικαλούμενη πολλαπλά δημοσιεύματα -με τα οποία ενημερώθηκε η εισαγγελέας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης- ότι υπάρχει τεκμηριωμένη από την αστυνομία καταγγελία κακοποίησης του επτάχρονου παιδιού και δύο χρόνια νωρίτερα. Η βουλευτής ζητούσε να ενημερωθεί ποια ήταν η τελική απόφαση για την επιμέλεια του παιδιού-θύματος κακοποίησης, αν σχηματίστηκε δικογραφία από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και αν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία δίκης. Η βουλευτής ζητούσε επίσης να ενημερωθεί αν αποφασίστηκαν πειθαρχικά μέτρα σε βάρος των δύο δικαστικών λειτουργών.
Στην έγγραφη απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου αναφέρεται ότι μετά από ιατροδικαστική εξέταση και ιατρική και ψυχολογική εκτίμηση του ανηλίκου διαπιστώθηκε ότι η σωματική βλάβη που υπέστη το παιδί ήταν ελαφρά, ενώ η ψυχολόγος γνωμάτευσε ότι το παιδί βρισκόταν σε καλή κατάσταση, και ήθελε να επιστρέψει σπίτι του, οπότε κρίθηκε πως δεν συνέτρεχε λόγος αφαίρεσης της επιμέλειας από τους γονείς του.
Όπως έγινε γνωστό, για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία εκκρεμεί στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης και όσον αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο, το πόρισμα του αρμοδίου επιθεωρητή τέθηκε στο Αρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...