Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Τελικά γιατί δεν λέει το κολoΚ.Κ.Ε σε ποιον τον πούλησε να τελειώνει το θέμα; H cia τον αγόρασε;





Στην πώληση του 902 εστιάστηκε η αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΚΚΕ, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια παιδεία.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Κεδίκογλου, για να στηλιτεύσει τη στάση του ΚΚΕ πάνω στο νομοσχέδιο, ενέπλεξε την πώληση του 902.
Κατηγόρησε το κομμουνιστικό κόμμα ότι δεν μπορεί να διαρρηγνύει  τα ιμάτια του ένα κόμμα που πούλησε σε "οφ σορ" τον 902 και απέλυσε εργαζομένους.
"Ο λαός δεν μας κρίνει από τα λόγια αλλά από τις πράξεις μας. Δεν μπορεί να διαρρηγνύετε τα ιμάτια σας από την μια και από την άλλη να απολύετε εργαζόμενους. Δεν είστε θύμα αλλά θύτης. Εκμεταλλευτήκατε τον καπιταλισμό με τον πιο γκρίζο τρόπο. Πουλήσατε τον 902 σε οφ σορ, τον ιδιοκτήτη της οποίας ψάχνουμε στις Παρθένους Νήσους" ήταν οι αναφορές του Κεδίκογλου που προκάλεσαν την άμεση και έντονη αντίδραση του Παφίλη.
Η απάντηση του κ. Παφίλη ήρθε αμέσως και μάλιστα σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.
"Εμείς τον 902 τον πουλήσαμε νόμιμα για να πληρώσουμε τους εργαζομένους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Τολμάτε εσείς του ΠΑΣΟΚ να μας εγκαλέσετε γιατί τον πουλήσαμε;" Και συνέχισε: «Έχετε το θράσος εσείς να μιλάτε και να μας κατηγορείτε γιατί πουλήσαμε τον 902; Σας έπιασε ο πόνος; Εμείς τον πουλήσαμε νόμιμα για να πληρώσουμε τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Όταν εσείς έχετε ψηφίσει τέτοιους νόμους που έχουν στείλει στην κόλαση χιλιάδες εργαζόμενους. Βρήκατε εσείς να μιλήσετε για off shore; Τα μισά σας στελέχη θα πάνε φυλακή. Εσείς είστε οι βασιλιάδες της off shore και της αδιαφάνειας.  Και έχετε το θράσος να βγαίνετε στη βουλή και να μιλάτε», Εμείς όλα φανερά τα κάναμε. Τίποτα κρυφό δεν κάναμε. Είστε ανίκανος και αισχρός. Αν έχετε στοιχεία να τα καταθέσετε. Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ με τις βαλίτσες να μιλά για ηθικό κύρος. Τα μισά σας στελέχη θα πάνε φυλακή".
 Δείτε και ακούστε εδώ τον Κεδίκογλου, να στηλιτεύει τη στάση του ΚΚΕ πάνω στο νομοσχέδιο, Ο προεδρεύων του Σώματος, Γιάννης Δριβελέγκας, αναγκάστηκε να παρέμβει και ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά οι αναφορές "αισχρός και ανίκανος", ωστόσο ο Παφίλης επέμεινε στην άποψη του.
Ο Κεδίκογλου ανταπάντησε αλλά σε εμφανώς πιο χαμηλούς τόνους αποφεύγοντας ταυτόχρονα να μπει σε αντιπαράθεση για τα όσα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο Θανάσης Παφίλης.
"Δεν ξέρω ποιους έχει υπόψη του όταν μιλά για μίζες στο ΠΑΣΟΚ. Ξέρω ότι χρησιμοποιήσατε τις πιο γκρίζες ζώνες του καπιταλισμού, κάπου στις Παρθένους Νήσους βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του 902. Βγέστε τους οπαδούς σας και ρωτήστε αν τους αν αυτή η πράξη σας συνάδει με την ιστορία και τους αγώνες του ΚΚΕ. Δεν έχετε το ηθικό πλεονέκτημα πια".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...