Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Αναβάλετε το σόου, λόγω ταξιδίου της υπουργάρας….



Μεταφέρεται για την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου η βολή των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 που είχε προγραμματισθεί για μεθαύριο Τετάρτη.
Ο λόγος της διήμερης αναβολής έγκειται τελικά σε ανειλημμένη υποχρέωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και όχι λόγω καιρικών συνθηκών, οι οποίες βέβαια σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν τα συστήματα S-300, αλλά πιθανόν την πρόσβαση των προσκεκλημένων στο Πεδίο Βολής Κρήτης.
Η άσκηση «Λευκός Αετός» όπως έχει ονομασθεί και έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλων των ξένων χωρών, κυρίως των δυτικών και της Τουρκίας, οι οποίοι θα στείλουν πέραν των Ακολούθων Άμυνας και αντιπροσώπους να παρακολουθήσουν τη βολή, θα αποτελέσει ένα πλήρες «πολεμικό» σχέδιο.
Κι αυτό γιατί τα S-300 θα υποστηρίζονται και από TOR-M1, αφού σύμφωνα με το ρωσικό δόγμα πρέπει να υπάρχει «προστασία» του αντιαεροπορικού-αντιπυραυλικού συστήματος.

Δεν μάθαμε ακόμη εάν θα έχουν και τσιρλίντερ στην παρουσίαση. Μπουφές πάντως για να περιδρομιάσουν οι… καλεσμένοι σίγουρα θα υπάρχει.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...