Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ti φωνάζεις ρε Νικολάκη..χούντα έχουμε.



Πρόστιμο 10.000 ευρώ επέβαλε στον Real fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για χορηγία το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Σύμφωνα με τo ΕΣΡ, ο νόμος επιτρέπει χορηγίες μόνο σε ψυχαγωγικές και όχι σε ενημερωτικές εκπομπές. 
Ο Νίκος Χατζηνικολάου από τη μεριά του, απάντησε , μέσω twitter γράφοντας αρχικά http://www.enikos.gr/:
- ”το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δίνει τα ρέστα του για να φιμώσει τον Real FM! Κάθε βδομάδα και πρόστιμο. Άθλια μεθόδευση άθλιων αυλικών!” 
Στη συνέχεια επανήλθε, γράφοντας ποια είναι η στάση του ραδιοφωνικού σταθμού:
“Ο Real FM δεν αναγνωρίζει το παράνομο ΕΣΡ.Η θητεία του έχει λήξει. Θα αμυνθούμε με όλους τους νόμιμους τρόπους!Δεν θα μας κλείσουν”
Όμως Νικολάκη όταν αφήνεις τον Βρουτση – Πούτση ακάλυπτο Με την Αυγή Βουτσινά να τον διασύρει και να του λέει «Δεν σας δέχομαισαν Υπουργό μου, είναι ντροπή σας, ντροπή και αίσχος!» Τι περίμενες; Να μην πάρουν την …εκδίκηση τους; Είπαμε χούντα έχουμε. Δεν το κατάλαβες;

Tην επόμενη φορά που θα τον έχεις να  ρωτήσεις  τον αξιότιμο τροικανο Υπουργό και πρώην εφοριακό υπάλληλο Βρούτση πως κατάφερε και έκανε τόσο καλές αγορές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Ως δημοσιουπαλληλάκος μπόρεσε να αγοράσει όπως βλέπεις δύο μονοκατοικίες στην Γλυφάδα σε διάστημα μόλις εννέα ετών. Ρεκόρ.  

Κατά τα λοιπά είναι γνωστό πως υπήρξε απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, για την παρατεταμένη θητεία του ΕΣΡ, την οποία ορισμένα από τα  μέλη του, την ερμήνευσαν με τρόπο τέτοιο, ώστε να συνεχίζουν να παραμένουν στη θέση τους, κατά παράβαση της νομοθεσία.
Η νέα "δικαιολογία" των "αιωνίων" του ΕΣΡ που οι πάντες καταγγέλλουν ότι θα έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί από νόμιμα μέλη καθώς η θητεία τους έχει λήξει από καιρό, θα προκαλούσε τουλάχιστον θυμηδία αν δεν ήταν τραγική. Γράφει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κανελλόπουλος στο http://www.e-tetradio.gr : "Τον ρώτησα επανειλημμένως τον πρόεδρο του ΕΣΡ κ.Λασκαρίδη μόλις μας το είπε. Και δεν είναι πως μας το μετέφερε λάθος, επιμείναμε όλοι οι δημοσιογράφοι που ήμασταν στα γραφεία του ΕΣΡ σήμερα το μεσημέρι ώστε να βεβαιωθούμε. «Είναι δυνατόν να καταλογίζετε πρόστιμο σε ραδιοσταθμούς επειδή βάζουν χορηγίες σε ενημερωτικές εκπομπές;» τον ρώτησα και δύο και τρεις φορές. «Είναι ο νόμος που το λέει» μου απάντησε. «Μα όλες οι ενημερωτικές εκπομπές έχουν χορηγούς. Και σε όλα τα ραδιόφωνα. Χώρια που έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση πλέον στα media, πολλοί παραγωγοί και δημοσιογράφοι πληρώνονται το μισθό τους από αυτές ακριβώς τις χορηγίες» του αντέτεινα. «Μόνο στις ψυχαγωγικές εκπομπές επιτρέπεται η χορηγία» επέμεινε. Ποιες είναι οι ραδιοφωνικές ψυχαγωγικές εκπομπές; «Εκείνες που απλώς παίζουν τραγουδάκια» διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΕΣΡ."
Με άλλα λόγια, όλες οι πρωινές (και όχι μόνο) εκπομπές στα ειδησεογραφικά ραδιόφωνα (και τα αθλητικά) που μεταδίδονται με χορηγούς παρανομούν; «Σωστά» απάντησε ο πρόεδρος του ΕΣΡ και μας ενημέρωσε πως ήδη φτιάχνονται φάκελοι για πολλά ραδιόφωνα. Και μας γνωστοποίησε (πως η αρχή έγινε με) ένα πρόστιμο 10 χιλιάδων ευρώ στον «Real 97.8» για δύο εκπομπές του Νίκου Χατζηνικολάου στις 29 και στις 30 Μαΐου.
Άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο β, εδάφιο α, του Π.Δ. 100/2000: "Τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα που αποτελούν αντικείμενο χορηγίας πρέπει να μπορούν να αναγνωρίζονται με σαφήνεια ως τέτοια από το όνομα ή το λογότυπο του χορηγού που εμφανίζεται στη αρχή ή και στο τέλος των προγραμμάτων"
Άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο β, εδάφιο γ, του Π.Δ. 100/2000: "Οι παρουσιαστές των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών δεν πρέπει να παρακινούν στην αγορά ή μίσθωση των προϊόντων ή υπηρεσιών του χορηγού ή τρίτων, ιδίως με συγκεκριμένες αναφορές σε αυτά τα προϊόντα ή σε αυτές τις υπηρεσίες."
Άρθρο 2, εδάφιο δ + Άρθρο 5, παράγραφος 1, εδάφιο δ, του Π.Δ. 100/2000: "Απαγορεύεται η συγκεκαλυμμένη ραδιοτηλεοπτική διαφήμιση.
Θεωρείται δε συγκεκαλυμμένη διαφήμιση η προφορική ή οπτική παρουσίαση σε πρόγραμμα
α) εμπορευμάτων
β) υπηρεσιών
γ) της επωνυμίας, του σήματος ή των δραστηριοτήτων ενός παραγωγού, εμπορευμάτων ή ενός προσώπου που παρέχει υπηρεσίες, όταν η παρουσίαση αυτή γίνεται σκοπίμως από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα με διαφημιστικό σκοπό και ενδέχεται να παραπλανήσει το κοινό, όσον αφορά το χαρακτήρα αυτής της παρουσίασης." 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...