Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

LIDL : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΡΟΥΖΕΛ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΤΡΙΓΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ !!!



ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ OFF SHORE, ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΜΟΡΡΥΘΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ !!!
Εκμεταλλεύονται την ουσιαστική αδυναμία ελέγχου των ΟΜΟΡΡΥΘΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ στην Ελλάδα και ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ, καταστρατηγώντας ταυτόχρονα και τις διατάξεις της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΚΑΡΤΕΛ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ !!!

Ο πρώην Υπουργός Οικονομίας κ. Χριστοδουλάκης σε ανοικτή του επιστολή στην καγκελάριο κ. Μέρκελ μεταξύ άλλων γράφει ότι «η Γερμανία δεν ήταν και αυτή έτοιμη να μπει στην ΟΝΕ επειδή έκανε το τέχνασμα να κρύψει τις ζημιές των νοσοκομείων μετατρέποντας τα σε ανώνυμες εταιρείες.
Το ίδιο τέχνασμα αλλά από την ανάποδη φαίνεται ότι έχουν κάνει οι φίλοι μας όχι στην Γερμανία αλλά στην φαληρημένη Ελλάδα με την δημιουργία ξεχωριστών Ομόρρυθμων Εταιρειών σε κάθε μαγαζί που ανοίγουν.
Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Γιατί το κάνουν; Όχι μόνο για να κρύβουν από τα μάτια του ανταγωνισμού τα (τεράστια φαντάζομαι) κέρδη των επιτυχημένων LIDL, αλλά κυρίως για να μην υπόκεινται στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί τριγωνικών (ενδο-ομιλικών) συναλλαγών, αφού με τις Ομόρρυθμες Εταιρείες ξεφεύγουν τους ελέγχους.

Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα φοροδιαφυγής που έχει πλέον πολύ μεγάλη σημασία και ουσία σε μια χώρα που μαζεύει μακαρόνια και ρύζια στα καρότσια των σούπερ μάρκετ για να ταΐσει αυτούς που δεν έχουν στην κυριολεξία να φάνε. 

Ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...