Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Θα πέσουν μικρά πυρηνικά στην Συρία;



Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προ του κινδύνου εξόντωσης του συνόλου των ισλαμιστών στην περιφέρειες της Λαττάκειας και του Χαλεπίου, της διάλυσης του τουρκομανικού θύλακα και της επέλασης των Κούρδων, είναι έτοιμες να εισβάλλουν σε πλήρη κλίμακα τις επόμενες ώρες στο συριακό έδαφος ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov.
 "Η Τουρκία ετοιμάζει στρατιωτική εισβολή στην Συρία, μια εισβολή μεγαλύτερης κλίμακος και σαφώς μονιμότερη από αυτές που έχουμε δει μέχρι τώρα" ανακοίνωσε πριν λίγο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρουσιάζοντας στοιχεία που δείχνουν τις στρατιωτικές προετοιμασίες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και τους άξονες της επιχείρησης.
 "Αυτό που συμβαίνει στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας μας δείχνει ότι η Άγκυρα προετοιμάζει στρατιωτική εισβολή και στρατιωτική κατοχή συριακού εδάφους" είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov.
 "Η Τουρκία προετοιμάζεται ενεργά για στρατιωτική εισβολή σε ένα κυρίαρχο κράτος, την Συρία. Ανιχνεύουμε και εντοπίζουμε όλα αυτά τα στοιχεία που δείχνουν ότι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εμπλακεί σε συγκεκαλυμμένες προπαρασκευαστικές επιχειρήσεις με σκοπό την άμεση στρατιωτική δράση στην Συρία" είπε ο Konashenkov.
 "Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έδειξε στην διεθνή κοινότητα απτές αποδείξεις και βίντεο τουρκικών μονάδων πυροβολικού να σφυροκοπούν θέσεις του συριακού Στρατού στη βόρεια Λαττάκεια και είμαστε σαστισμένοι από το γεγονός ότι οι συνήθως ομιλητικοί εκπρόσωποι του Πενταγώνου του ΝΑΤΟ και των ομάδων που υποτίθεται πως προστατεύουν τα δικαιώματα του συριακού λαού παραμένουν σιωπηλοί παρά τις κλήσεις μας να αντιδράσουν σε αυτές τις πράξεις" είπε ο Konashenkov.
 "Έχουμε ενισχύσει όλων των ειδών των δραστηριοτήτων συλλογής πληροφοριών και επιτήρησης στην Μέση Ανατολή" είπε ο Konashenkov.

O πόλεμος στη Συρία δεν μπορεί να συνεχιστεί με συμβατικά όπλα, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα τελειώσει πρακτικά “ποτέ”. H Ρωσία είναι αναγκασμένη εκ των συνθηκών που επικρατούν, να ρίξει “βαριά πυρομαχικά” στη Συρία. Περιμένει τη Τουρκία να τη προκαλέσει. Το λάθος της Τουρκίας θα είναι να εισβάλλει στη Συρία.
Δεν συμφέρει όμως και οικονομικά τη Ρωσία να συνεχίζει αυτό το πόλεμο, στον οποίο ναι μεν νικάει αλλά με πολύ αργό ρυθμό. Ο πόλεμος θα πάρει 1-2 χρόνια για να τελειώσει με τους σημερινούς ρυθμούς. Δεν είναι τόσο σημαντικό αν θα απομονωθούν οι Τουρκμένοι ή αν εκδιωχθούν από τη Συρία και έλθουν στην Ελλάδα σαν πρόσφυγες. Σημαντικό είναι ότι οι εξελίξεις προχωρούν αργά και ο πόλεμος για τη Ρωσία έχει ένα κόστος, που δεν κάνει καλό στην οικονομία της. Υπό τις συνθήκες αυτές, Αναμένεται σημαντική αύξηση της Ρωσικής παρουσίας στη Συρία και παράλληλα «επιβαρυντικές για το περιβάλλον» εξελίξεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Συρία για τον Καμμένο κείται μακράν . Έχει να ασχοληθεί με τους “φούρνους της siemens”, η όπως τους ονομάζει hotspots.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...