Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Oι πρώτες ρωσικές οβίδες κτυπούν τουρκικό έδαφος, μετά τον Α'ΠΠ, προς μεγάλη λύπη των ΤσιπροΚαμμένων..



Ξεκίνησε αργά το βράδυ του Σαββάτου η Τουρκική επίθεση στη Συρία. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σφυροκόπησαν θέσεις Κούρδων του YPG κοντά στην πόλη Azaz.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός σε έκτακτη συνέντυξή του σε εθνικό δίκτυο υποστήριξε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία απειλούσαν την Τουρκική ασφάλεια. Το YPG, είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν εκπροσωπεί ούτε του Κούρδους ούτε του Σύρους και γι αυτό πρέπει άμεσα να εγκαταλείψει τις περιοχές που κατέχει γύρω από την πόλη Azaz.
Υποστήριξε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα επιστρέψει σε καμία δύναμη να απειλήσει τα σύνορά της.
Εκπρόσωπος του Σαουδαραβικού υπουργείου άμυνας σε δηλώσεις του υποστήριξε το Σάββατο ότι η χώρα του αναδιέταξε τα αεροσκάφη της στη βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, προκειμένου να εντείνει τους βομβαρδισμούς κατά των Τζιχαντιστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως δεν έχουν αποσταλεί χερσαίες δυνάμεις.
Η Σαουδική Αραβία ωστόσο έχει δηλώσει ότι εάν σχηματιστεί συνασπισμός χερσαίων δυνάμεων, θα λάβει μέρος.
Για αντίποινα μία ρωσική πυροβολαρχία με αυτοκινούμενα πυροβόλα των 152 χλστ. μαζί με μία μοίρα συριακού πυροβολικού κτύπησε πριν λίγο συγκεντρώσεις τουρκικών στρατευμάτων μέσα στο τουρκικό έδαφος, ενώ κοινοποιήθηκε ότι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Scud B και C στοχοποίησαν τουρκικές βάσεις και θα εξαπολυθούν από την στιγμή που υπάρξει μείζονα τουρκική επιθετική κίνηση στο συριακό έδαφος! 
 Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ το ρωσικό πυροβολικό "έπληξε θέσεις του τουρκικού Στρατού" σε απάντηση του τουρκικού βομβαρδισμού με πυροβολικό των κουρδικών θέσεων στην Azaz και κατά του συριακού Στρατού στη Λαττάκεια.
"Το σφυροκόπημα μέσα στο έδαφος της Συρία από τουρκικό πυροβολικό είναι άμεση υποστήριξη των τρομοκρατικών ομάδων και μια προσπάθεια ενίσχυσης του ηθικού τους" ανέφερε η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας ενώ τονίζει πως ενημερώθηκε και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν τον οποίο και καλεί "να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια και να τελειώσει τα εγκλήματα του τουρκικού καθεστώτος".
 Παράλληλα, ο Μ.Άσαντ έδωσε εντολή να στοχοποιηθούν τουρκικές θέσεις εισβολή με Scud Β και C. Πρόκειται για το σύστημα πυραύλων 9K72 «Elbrus», γνωστό ως SS-1C Scud Β, που ανήκει στην κατηγορία των τακτικών πυραυλικών συστημάτων. Παρόλη τη μεγάλη "ηλικία" του παραμένει σοβαρή απειλή για ναυτικές ή αεροπορικές βάσεις.
 Οι πύραυλοι διαθέτουν μια κεφαλή που ζυγίζει περίπου έναν τόνο και διαθέτουν βεληνεκές 300 χλμ με ακρίβεια 450 m.
 Ο συριακός στρατός διαθέτει στο οπλοστάσιο του περίπου 300 πυραύλους Scud Β και Scud C, ωστόσο οι πύραυλοι που φέρεται να  προμηθεύτηκε ανήκουν στην τέταρτη γενιά ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων με βεληνεκές 700 χλμ!
 Ταυτόχρονα για πρώτη φορά 10 τουρκικά F-16C βρέθηκαν απέναντι σε  δύο Su-35S, δύο Su-30SM και δύο ΜiG-29SMT τα οποία περιπολούσαν σε απόσταση αναπνοής από τα τουρκοσυριακά σύνορα!
 Φυσικά παρά την φαινομενική αριθμητική υπεροχή, φυσικά, ήταν θέμα λίγων λεπτών η κατάρριψη των τουρκικών μαχητικών: Αρκούσαν τα τέσσερα Su-35S και Su-30SM  για να καταστραφεί το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών, πριν καταλάβουν τι τα κτύπησε...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...