Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Έτοιμη η Τουρκία για το μεγάλο Μπαμ.




Αναμένεται  εκτός απροόπτου, εντος των προσεχών ημερών
H τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει νέα μέτρα ασφαλείας σε εθνικό επίπεδο όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.
«Θα προχωρήσουμε σε τροποποιήσεις αναφορικά με την ασφάλεια» Ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε λόγο για την προετοιμασία ενός αντιτρομοκρατικού «σχεδίου δράσης».
Εν τω μεταξύ  εντείνει τις πολεμικές της κινήσεις η Άγκυρα  και στα σύνορα, με κύριο στόχο να ενισχύσει τις δυνάμεις της στην γραμμή με την Συρία λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Azaz, όπου αυτές τις μέρες διεξάγονται σκληρές μάχες μεταξύ του συριακού στρατού, των Κούρδων, και από την άλλη μεριά των Ισλαμιστών.
Τις τελευταίες ώρες έχουν μεταφερθεί και εγκατασταθεί στην συνοριακή γραμμή τα τελευταίου τύπου ρουκετοβόλα με πολλούς εκτοξευτές, τα Sakarya (ÇNRA), που έχουν την δυνατότητα ταυτόχρονης εκτόξευσης πολλών ρουκετών σε εχθρικούς στόχους.
Η κίνηση αυτή της Αγκύρας θωρείται το τελευταίο βήμα πριν από μια πιθανή χερσαία επιχείρηση αν δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα οι τουρκικές ρουκέτες και πέσει το Azez στα χέρια των Κούρδων εξέλιξη που θα σημάνει το τέλος του Χαλεπιού για τους Ισλαμιστές
Η Τουρκία και η σύμμαχος της Γερμανία, επιθυμούν μια ζώνη εντός ενός ξένου κράτους στην οποία να προστατεύονται οι “άμαχοι”. Η Γερμανία επιθυμεί επίσης και ζώνη εναέριας προστασίας της περιοχής αυτής.
Όπως βλέπετε στο σχέδιο η Τουρκία ήδη έχει τοποθετήσει πυροβόλα στα σύνορα της (γραμμή 1-5-2-3) με τη Συρία που έχουν δυνατότητα βολής 40 km (κόκκινη γραμμή 6) εμποδίζοντας την εξέλιξη των επιχειρήσεων κατά του ISIL, το οποίο προστατεύει. Στη πραγματικότητα με τις κανονιές μπορεί να εκδιώξει τους Κούρδους της Βόρειας Συρίας προς τα ενδότερα της χώρας και με το τρόπο αυτό να μη δημιουργηθεί στη κίτρινη περιοχή το πολυσυζητημένο Κουρδικό κράτος.
Προσχηματικά η Τουρκία ισχυρίζεται ότι θα “προστατεύσει” την Αζάζ (περιοχή 1) από τον Συριακό στρατό και όλα αυτά χωρίς να αντλεί κανένα δικαίωμα από πουθενά. Παράλληλα το “ISIL” μέσω της Τουρκίας άρχισε να χτυπάει από τα βόρεια τους Κούρδους (2 πράσινα βέλη, 1 και 2).
Οι βολές της Τουρκίας εντός του Συριακού εδάφους επιτρέπει φυσικά στη Συρία να απαντήσει και να αντεπιτεθεί εντός της Τουρκίας θεωρώντας ότι ευρίσκεται σε άμυνα.  Οι ΗΠΑ λένε ότι η Ρωσική οικονομία δεν θα της επιτρέψει να κρατηθεί εντός της Συρίας. Ο πολύχρονος πόλεμος έχει ένα κόστος. Για το λόγο αυτό και άλλους, πιστεύουμε ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει ειδικά όπλα στη Συρία και αυτό θα γίνει αναγκαστικά.  Στρατηγικά η Ρωσία έχει καλύτερο παιγνίδι μπροστά της αν φανεί έξυπνη. Το θέμα είναι ποιοί θέλουν τελικά τη γενοκτονία των Κούρδων περισσότερο.


Το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί σε περίπτωση πολέμου Τουρκίας- Ρωσίας



Έτσι αποχαιρέτησε ο Γιώργος Αυτιάς τον Παντελή Παντελίδη... →

 

Απαρηγόρητη η πρώην αγαπημένη του Παντελίδη


Το αντίο του Κώστα Μπερτάκη στον Παντελή Παντελίδη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός της Γερμανία δεν είναι με την Τουρκία. Ο σιωνισμός της Γερμανίας, η σχολή της Φρακφούρτης, οι Ρόντσιλντ της Γερμανίας είναι με την Τουρκία. Ειδικότερα οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας που ελέγχουν την Τουρκία, δέχονται βοήθεια από Φιλοσιωνιστική κυβέρνηση.
Οι Τούρκοι που θα λακίσουν από την Τουρκία θα ενσωματωθούν στην Ευρώπη, με δικαιώματα Πρόσφυγα

Ανώνυμος είπε...

διαβασε το...
http://www.prisonplanet.gr/%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF-%CE%AC%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7/108607-%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1

Ixnos είπε...

Αυτό φίλε 9.52 το έχουμε πει και το έχουμε τονίσει αλλά δεν ακούει κανείς. Μαλαστώ γράψαμε οτι εάν ήμασταν Ερντογαν θα επιζητούσαμε μια «βόμβα» για να κάνουμε κατάληψη της Ελλάδας με τούρκους πρόσφυγες.

Ανώνυμος είπε...

Ο Λιακόπουλος είναι Ραέλιος (ανακατεύει UFO με Χριστιανισμό) οπότε δεν διαβάζω.
Θα δούμε ποιος θα είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...