Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Κόκκινος συναγερμός από τους Ρώσους στην Συρία.



Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκονται πλέον τα ρωσικά και τα συριακά μαχητικά στην Συρία μετά την λήψη διαταγών από Μόσχα και Δαμασκό, αντίστοιχα, για κατάρριψη οποιοδήποτε αεροσκάφος επιχειρήσει να διεισδύσει στον συριακό εναέριο χώρο.
Η εντολή δόθηκε ύστερα από τη σημερινή πτήση σχηματισμού 10 τουρκικών  F-16 στα σύνορα με τη Συρία τα οποία επιτηρούσαν την περιοχή των τουρκικών βομβαρδισμών βόρεια του Αζάζ.
Οι εντολές αφορούν είτε τουρκικά είτε σαουδαραβικά μαχητικά τα οποία θα θελήσουν να κτυπήσουν στόχους των Κούρδων βόρεια από το Χαλέπι.
Στο μεταξύ και όπως αναφέρει το Reuters η συριακή κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι στο κομβόι των 12 οχημάτων που μπήκε σήμερα στην Συρία προερχόμενο από τουρκικό έδαφος βρίσκονται τουρκικές ειδικές δυνάμεις.
«Η συριακή κυβέρνηση υποστηρίζει πως τουρκικές δυνάμεις πιστεύεται πως βρίσκονται ανάμεσα στους 100 ενόπλους που μπήκαν στην Συρία το Σάββατο με 12 οχήματα οπλισμένα με βαρέα όπλα, σε μια συνεχιζόμενη προσπάθεια ενίσχυσης των ισλαμιστών οι οποίοι μάχονται τη συριακή κυβέρνηση» αναφέρει το τηλεγράφημα το Reuters.  
«Η συνεχιζόμενη ενίσχυση με πυρομαχικά και όπλα γίνεται μέσω του συνοριακού περάσματος Bab al-Salama στην περιοχή του Αζαζ» καταλήγει στην ανταπόκρισή του το Reuters.
Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε, για δεύτερη φορά, ότι μια χερσαία επιχείρηση στη Συρία θα οδηγούσε σε έναν «ολοκληρωτικό και μακρόχρονο πόλεμο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...