Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Πιάνουν δουλειά οι… Αλβανοί.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal το Plan B που θέλει τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα είναι σε εξέλιξη..
Οι μεταναστευτικές ροές θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας για να  ανακοπεί η πορεία των προσφύγων προς τη βόρεια Ευρώπη. Σύμφωνα με την Wall Street Journal το εναλλακτικό σχέδιο ή αλλιώς Plan B, που μέχρι πρότινος υποστήριζαν ακροδεξιοί μόνο ηγέτες στην Ευρώπη, τώρα φαίνεται πως υποστηρίζει από όλο και περισσότερους και θα ενισχυθεί κι άλλο όσο οι εναλλακτικές πολιτικές για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης κρίσης συνεχίζουν να πέφτουν στο κενό.
Αν δεν ενισχυθεί η συνεργασία της Ευρώπης με την Τουρκία για την αναχαίτιση της ροής των προσφύγων τότε η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δραματική για την Ελλάδα.
Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, προειδοποιούν, θα γίνει ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να σταματήσουν οι μετανάστες να ταξιδεύουν βορειότερα και θα πρέπει να επιταχύνουν τις διαδικασίες για να συνδράμουν την Ελλάδα σε περίπτωση ανθρωπιστικής κρίσης .
«Η Ελλάδα δεν θα ήταν το χειρότερο μέρος για να εκδηλωθεί μια ανθρωπιστική κρίση για μερικούς μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά Ευρωπαίος αξιωματούχος.  
Η Ευρώπη έχει ήδη αρχίσει να υψώνει φράχτες, καθώς η Αυστρία και οι χώρες των Βαλκανίων προχωρούν πλέον σε στενότερη συνεργασία σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των συνόρων και άρχισαν να στέλνουν πίσω Αφγανούς μετανάστες, με αποτέλεσμα να βρεθούν στην Ελλάδα πάνω από 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες.
Πιο «διαχειρίσιμος ο εγκλωβισμός μεταναστών στην Ελλάδα
Είναι ενδεικτικό ότι τέσσερις ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν στην WSJ ότι η Ελλάδα, ως κράτος μέλος της ΕΕ, θα μπορούσε επίσης να λάβει μεγαλύτερη χρηματοδότηση από την Ευρώπη καθώς και άλλη βοήθεια, για να τα βγάλει πέρα με τους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ μόλις περάσει το μήνυμα ότι οι μετανάστες έχουν «κολλήσει» στην Ελλάδα, θα μειωθεί και η ροή από την Τουρκία, αφού λιγότεροι άνθρωποι θα θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα υπολογίζει πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 25.000 πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα, ενώ οι ημερήσιες αφίξεις κυμαίνονται μεταξύ δύο και τριών χιλιάδων.
Επιπροσθέτως, χαιρέτισε τη δέσμευση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα είναι έτοιμες επιπλέον 20.000 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα.
 «Ο καθένας για τον εαυτό του», είναι ο τίτλος εκτενούς δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel για την προσφυγική κρίση και κυρίως για τις μονομερείς αποφάσεις πολλών κρατών κατά μήκος της Βαλκανικής Οδού να κλείσουν τα σύνορά τους και τις συνέπειές τους για την Ελλάδα. Ο υπουργός Άμυνας της Αυστρίας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ τονίζει ότι η Γερμανία θα έπρεπε να την ευγνωμονεί, καθώς φροντίζει για την «συντονισμένη» κίνηση των προσφύγων προς τα σύνορά της.
«Πολλά βαλκανικά κράτη κλείνουν με δική τους πρωτοβουλία τα σύνορά τους, οι πρόσφυγες συνωστίζονται στην Ελλάδα – και η Αθήνα ανακαλεί την πρέσβη της από την Βιέννη. Ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, η ήπειρος βυθίζεται στην διαμάχη», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό στον πρόλογο του άρθρου. «Η Ελλάδα γίνεται ένα μοναδικό μεγάλο Hotspot».  «Η χώρα, σαν να μην έφταναν τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, επιβαρύνεται τώρα υπερβολικά με την στέγαση και την φροντίδα των προσφύγων», επισημαίνεται, καθώς περιγράφεται η κατάσταση στην Ειδομένη: «Περίπου 12.000 πρόσφυγες έχουν εγκαταλειφθεί αυτές τις μέρες στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, οι τέσσερις επίσημοι καταυλισμοί είναι τρομερά υπερφορτωμένοι. Επειδή δεν υπάρχει ρεαλιστικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, προετοιμάζεται κανείς για το χειρότερο. Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει τώρα έκτακτη βοήθεια στην Ελλάδα. Θέλουν να αποτρέψουν το ενδεχόμενο ενός «κράτους υπό διάλυση» («failed state») στα σύνορα με την Τουρκία».
Το περιοδικό περιγράφει ως «ντροπιαστικές» τις εικόνες των προσφύγων να προσπαθούν να φθάσουν με κάθε τρόπο στα σύνορα ή να διανυκτερεύουν στα μπλόκα των αγροτών και σημειώνει ότι τέτοιες σκηνές εκτυλίσσονται πλέον σε όλη τη χώρα, ως «σύμβολα μιας ευρωπαϊκής αποτυχίας.  «Οι σκηνές θυμίζουν την κατάσταση στα σύνορα της Ουγγαρίας το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Πρωθυπουργός (Βίκτορ) Όρμπαν άφησε την κατάσταση να γίνει τόσο ανυπόφορη που η Καγκελάριος (Άγγελα) Μέρκελ άνοιξε τα σύνορα (της Γερμανίας)», αναφέρεται.
Το δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη σε μια οικογένεια Αφγανών οι οποίοι έφτασαν στην Αθήνα από κάποιο ελληνικό νησί, μόνο για να μάθουν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν προς τον απώτερο προορισμό τους, την Γερμανία. Κάποιοι τους ζητούν 3.000 ευρώ για το ταξίδι, από νέα διαδρομή, μέσω Αλβανίας.
Η οργή εναντίον των Γερμανών αυξάνεται όμως και για έναν άλλο λόγο, συνεχίζει το δημοσίευμα: «Από τη μία πλευρά το Βερολίνο ασκεί κριτική στα μέτρα κατά μήκος της Βαλκανικής Οδού, αλλά επωφελείται από την μείωση των αριθμών για την οποία φροντίζουν άλλοι. «Εμείς κάνουμε τη βρώμικη δουλειά για τους Γερμανούς», λέει Ευρωπαίος διπλωμάτης της ΕΕ», ενώ ο αυστριακός υπουργός Άμυνας Χανς-Πέτερ Ντόσκοτσιλ δηλώνει: «Η Γερμανία θα έπρεπε να μας ήταν περισσότερο ευγνώμων. Η Αυστρία φροντίζει απλώς ώστε να γίνονται συνεννοήσεις κατά μήκος της Βαλκανικής Οδού. Η γερμανική κριτική είναι τελείως ακατανόητη. Στέλνουμε (πρόσφυγες) συντονισμένα προς τον Βορρά. Υπάρχει για αυτό εναλλακτική: να αφήσουμε όλους ασυντόνιστα να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Γερμανία».








Τουλάχιστον δέκα πόλεις και κωμοπόλεις αμιγώς μουσουλμανικές θα οικοδομηθούν τους επόμενους 12 μήνες στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που η ίδια η κυβέρνηση έδωσε στην ΕΕ, αιτούμενη ταυτοχρόνως 450 εκατ. ευρώ για την "φιλοξενία" επιπλέον 100.000 μόνιμα εγκατεστημένων προσφύγων και λαθρομεταναστών.
Και όταν λένε "100.000" να αναμένονται το ολιγότερο 500.000: Όπως αναφέρουν πηγές από τα Επιτελεία, ήδη αναζητούνται πάνω από 50.000 σκηνές των έξι ατόμων και 10.000 κοντέινερ από το εξωτερικό. Τα Επιτελεία έχουν αδειάσει τις αποθήκες τους και γίνονται κρούσεις σε άλλες χώρες για την αγορά σκηνών και κοντέϊνερς.
Ηδη εδώ έχουμε κι ένα πολύ κερδοφόρο παιχνίδι από αυτούς που θα εμπλακούν στην κατασκευή των πόλεων αυτών: Κατασκευαστικές, τεχνικές εταιρείες, εταιρείες πώλησης αναλωσίμων, τροφίμων κλπ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιάνουν δουλειά οι… Αλβανοί. Σωστος ειναι ο τιτλος αλλα η μπιζνα η μεγαλη θα γινει στα Ελληνοαλβανικα συνορα οταν οι λαθρο θα διαθεσουν χρημα στα αλβανα για να περασουν τα συνορα τους. Ξερουν απο πρωτο χερι οι αλβανοι τα κενα που υπαρχουν στα Ελληνοαλβανικα συνορα και οπως καταλαβαινουμε υπαρχουν πολλοι συνανθρωποι μας που θα πουλαγαν και τη μανα τους για το χρημα.

Ανώνυμος είπε...

Ο εγκλωβισμός στην ελληνική χαβούζα θεωρείτε ..διαχειρίσιμος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...