Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Η έξοδος στις αγορές… κείται μακράν.



«Η υπερβολική έμφαση στην ελάφρυνση του χρέους αποσπά την προσοχή από αυτό που χρειάζεται πραγματικά να γίνει: πλήρης ιδιοκτησία του προγράμματος και πλήρης εφαρμογή του από την Ελλάδα», δήλωσε ο επικεφαλής του κλιμακίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Νίκολα Τζιαμαριόλι, στο πλαίσιο του συνεδρίου του «Economist».
Παράλληλα, ο κ. Τζιαμαριόλι ανέφερε ότι το κλειδί ώστε να πετύχει το τρίτο Μνημόνιο δεν είναι η ελάφρυνση του χρέους, αλλά η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η «ιδιοκτησία» του προγράμματος από τις ελληνικές Αρχές.
«Φυσικά η βιωσιμότητα του χρέους είναι ένα σημαντικό θέμα, αλλά θα ήταν πολύ καλύτερα εάν η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το τι κάνει η Ελλάδα για να εφαρμόσει το πρόγραμμα», είπε ο επικεφαλής του κλιμακίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, σημειώνοντας ότι η έμφαση στο χρέος αποσπά την προσοχή από τα όσα πρέπει να γίνουν.
Στο κόσμο των παραισθήσεων που παράγονται από τις ψεύτικες δηλώσεις και τα ψεύτικα νέα που γίνονται πιστευτά και κάνουν όλους σας να νομίζετε πως ότι αντιλαμβάνεσθε είναι πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν έχει ελπίδα βιωσιμότητας σαν χώρα.
Για μη ρεαλιστικές εκτιμήσεις κατηγόρησε το ΔΝΤ σε μια κρίση αληθειας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε ομιλία του στο Βερολίνο. «Στην παρούσα φάση μαλώνουμε με το ΔΝΤ για το ποια είναι η σωστή εκτίμηση για την ανάπτυξη στην Ελλάδα για τα επόμενα 40 με 50 χρόνια. Το Ταμείο δεν είναι έτοιμο να δεχτεί πάνω από 1% για τα επόμενα 40 χρόνια», επισήμανε ο Β. Σόιμπλε, για να συμπληρώσει με εμφανώς σαρκαστική διάθεση: «έτσι εξηγείται άλλωστε και το ότι όλα τα προγράμματα ήταν μάταια».
Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, με 1% ανάπτυξη η Ελλάδα δεν θα μπορούσε ποτέ να κλείσει την ψαλίδα προς τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Για 1% ανάπτυξη που θέλει το IMF, το επιτόκιο δανεισμού πρέπει να είναι περίπου 1%. Η Ελλάδα για να επιβιώσει μέσα στην ευρωζώνη πρέπει να έχει ανάπτυξη πάνω απο 2%.
Ποιός ηλίθιος υπέγραψε για πλεόνασμα 3,5% για 5 χρόνια, το Μάιο του 2016; Μια χώρα που δεν παράγει μόνο ξεπουλώντας και με δάνεια μπορεί να το πετύχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...