Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Όλα γίνονται με υποσχετικές . Μου έδωσες, σου έδωσα ,θα δώσω.Στα κοιμητήρια- τράπεζες συνωστίζονται οι φορολογούμενοι προκειμένου να... σπάσουν τις οφειλές τους για να μπορέσουν να πληρώσουν τους φόρους της χρονιάς μέσω πιστωτικών καρτών αφού οι φορολογούμενοι μπορούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας που προσφέρουν οι τράπεζες για πληρωμή των φόρων σε 12 άτοκες δόσεις. Όμως το σίγουρο είναι ότι αρκετοί από αυτούς δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν ούτε στις 12 μηνιαίες δόσεις και έτσι θα επιβαρυνθούν με τα επιτόκια της πιστωτικής τους κάρτας. Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών τουλάχιστον το 30% των φορολογούμενων αδυνατεί να ανταποκριθεί στην πληρωμή του φόρου εισοδήματος. Τραπεζικές πηγές, από την πλευρά τους, τονίζουν ότι τουλάχιστον 100.000 ήταν οι φορολογούμενοι οι οποίοι κατέφυγαν στη λύση της πιστωτικής. Ο αριθμός αυτός αυτό θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, αν πολλοί κάτοχοι καρτών δεν είχαν εξαντλήσει ήδη το πιστωτικό τους όριο. Το γεγονός ότι οι φορολογούμενοι κάνουν χρήση των πιστωτικών τους καρτών για να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις είναι ενδεικτικό της στενής οικονομικής τους κατάστασης.
Ειδικότερα, τουλάχιστον 170 εκατομμύρια από φόρους εισοδήματος πληρώθηκαν μέσω πιστωτικών καρτών. Πρόκειται δηλαδή για το 1/7 περίπου του ποσού που αναμένεται ότι έχει πληρωθεί τον Ιούλιο για τον φόρο εισοδήματος. 


Μάλιστα οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως αν οι φορολογούμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν με αυτό τον τρόπο τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, θα φορτώσουν τις κάρτες τους με περίπου μισό δισ..
Τα παραπάνω στοιχεία πάντως κάνουν το υπουργείο Οικονομικών να αισιοδοξεί ότι η εισπραξιμότητα δεν θα πέσει κάτω από τα περσινά επίπεδα όταν μόνο οι 7 στους 10 φορολογούμενους πλήρωσαν τους φόρους εισοδήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...