Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Μας αγαπάνε οι Γερμανοί. Σαν φίλοι μας ήρθαν





Ο Πάκης ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Ανωγείων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 73η Επέτειο του Ολοκαυτώματος από τις Γερμανικές Κατοχικές Δυνάμεις το 1944. Αναφερόμενος στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων σημείωσε ότι «η Ελλάδα θεωρεί διαχρονικώς ότι οι απαιτήσεις που αφορούν το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις είναι πάντα νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες.

Πακης από τα Ανώγεια: Η ελευθερία είναι υπαρξιακή αρχή των Ελλήνων



Ας θυμηθούμε όμως ότι με αφορμή την επίσκεψή του στη Γερμανία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε παραχωρήσει συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel υπό τον τίτλο «Οι Γερμανοί έχουν μεγάλη ψυχή».
Σε αυτή επισημαίνει ότι «η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πλήρως στις υποχρεώσεις της» και πλέον «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο μεγαλειώδης αυτός λαός με τα τόσα πολλά οικονομικά επιτεύγματα βλέπει την Ελλάδα ως πολιτικό κίνδυνο. Δεν έχω διαπιστώσει τέτοια στάση στους γερμανούς φίλους μου. Θέλω να πω στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι οι Γερμανοί έχουν πολύ μεγαλύτερη ψυχή απ΄ ότι τους αποδίδεται».




Κυριακή 13 Αυγούστου 1944: Κάψτε τα Ανώγεια εκ θεμελίων.


Ο Πάκης  συνθηματολογεί πανηλίθια λέγοντας ότι "οι Έλληνες θα πρέπει να υπερασπισθούμε την 'πατρίδα' μας". Σαν συνταγματολόγος που υπέγραψε τα μνημόνια και παρέδωσε την εθνική κυριαρχία θα έπρεπε να ξέρει ότι "πατρίδα" χωρίς τους θεσμούς να λειτουργούν και με ένα σύνταγμα κουρέλι δεν υφίσταται. Είναι καιρός να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνει το πιο χρήσιμο για το τόπο. Να παραιτηθεί. Να παραιτηθεί γιατί είναι ανεπαρκής και προκλητικός στη κοινωνία. Σε κανένα κράτος της ΕΕ δεν ακούγονται τέτοιες μαλακίες  απο ΠτΔ ή Πρωθυπουργό.
 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και ο Σοϊμπλε να πήγαινε στα Ανώγεια θα τον έγλυφαν.

Ανώνυμος είπε...

Το υπογραφω αυτο που εγραψες, ετσι ακριβως.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ό γλέζος ή ιερή αγελάδα τών αριστερών στά καλάβρυτα ενθάρυνε καί βοήθησε τό γερμανό εκπρόσωπο καί κατέθεσαι στεφάνι στό μνημόσυνο.
Το πάν είναι νά παίζει στό προσκύνιο καί παρασκήνιο ή αριστεροθολούρα -πανούκλα !!

Ανώνυμος είπε...

Ο άθλιος έχει θράσος και τολμάει να λέει ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες για να παραμείνουμε στο ευρώ και στην ΕΕ και ότι πρώτα απ'ολα είμαστε Ευρωπαίοι. Αλλά τέτοιοι που είμαστε τέτοιοι μας αξίζουν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...