Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Μετά από εννιά χρόνια ασκούν δίωξη;Μέχρι να δικαστούν, θα έχουν όλοι πάει στον….άλλο κόσμο.

Να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης 23 ιδιώτες για λήψη εικονικών τραπεζικών δανείων, με επίκεντρο το μοναστήρι «Αναστάσεως του Κυρίου - Εμμαούς» στον 'Αγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης, εισηγείται προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης η αντεισαγγελέας Εφετών Ειρήνη Χρυσογιάννη.

Η συγκεκριμένη πρόταση συνδέεται με το οικονομικό σκάνδαλο που στήθηκε με «βιτρίνα» το ησυχαστήριο της «Εμμαούς», και περιλαμβάνει αγοραπωλησίες ακινήτων χαμηλής αντικειμενικής αξίας μεταξύ του μοναστηριού και ιδιωτών με «φουσκωμένα» τραπεζικά δάνεια, συναλλαγές μέσω εξωχώριας (off shore) εταιρείας στη Λιβερία και επενδύσεις σε εταιρεία που βάρεσε «κανόνι». Το βασικό σκέλος της πολύκροτης υπόθεσης, που άρχισε να ερευνάται από το 2008, έχει πάρει ήδη το δρόμο για τις δικαστικές αίθουσες με την παραπομπή σε δίκη έξι προσώπων, ανάμεσά στους οποίους τρεις μοναχοί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), μία εργολάβος, ένας πολιτικός μηχανικός κι ένας δικηγόρος, που κατηγορούνται για κακουργηματική απάτη, ύψους 28 εκατ. ευρώ, εις βάρος του μοναστηριού.

Η εισαγγελική πρόταση που υποβλήθηκε τώρα στο Δικαστικό Συμβούλιο, αφορά ευθύνες που αναζητήθηκαν στα πρόσωπα πιστών και φίλων του μοναστηριού, που συνήψαν δάνεια - το συνολικό ύψος των οποίων υπερβαίνει τα 11 εκατ. ευρώ - με συγκεκριμένη τράπεζα για την αγορά ακινήτων για λογαριασμό της «Εμμαούς». Είναι χαρακτηριστικό ότι η σύναψη των δανείων επιτυγχάνονταν με την εκτίμηση του ακινήτου από τον εκτιμητή της τράπεζας σε αξία πολλαπλάσια της πραγματικής. Ο εκτιμητής που φαίνεται ότι ήταν στο? κόλπο απεβίωσε, και η εις βάρος του δίωξη έπαυσε οριστικά.


Δείτε από πότε είχαμε αναφερθεί στο θέμα.

 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΜΜΑΟΥΣ νέο βατοπέδι;

 

ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΜΜΑΟΥΣ; τι γίνετε με αυτό το σκάνδαλο;

 

ζούγκλα σήμερα για την ΕΜΜΑΟΥΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εδω εχουν αποδεχθει το barcode στο κατ' ονομασιαν τωρα πια Αγιο Ορος, ο αλλος ο Ανθιμος εχει αφαιρεσει ολα τα καντηλια απο τον Αγ. Δημητριο και τα εχει κανει ηλεκτρικα!
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ! ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ΟΛΟΙ!
Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑΤΑ ΤΑ ΛΟΥΖΟΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!
ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΤΡΑΓΟΜΟΡΦΟΥΣ ΜΕ ΚΕΡΑΤΑ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΣΣΙΑ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...