Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Λεμπιδάκης: O ....ξεχασμένος όμηρος.



Στενεύουν τα περιθώρια στην απαγωγή του 54χρονου Κρητικού επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον 5ο μήνα ομηρίας του.
Πάνω από 140 μέρες ομηρίας και οι απαγωγείς του, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του patris.gr, γίνονται όλο και πιο εριστικοί απέναντι στην αδύναμη οικογένειά του και ένα κράτος-σούργελο που δείχνει ανίκανο να τους αντιμετωπίσει.
Πως είναι δυνατόν από την στιγμή που χρησιμοποιούνται κινητά, αγοράζονται τρόφιμα, οι ελληνικές αρχές να μην έχουν εντοπίσει ακόμη το σημείο που βρίσκεται ο Λεμπιδάκης; Πως είναι δυνατόν να μην έχουν ερευνηθεί εξαντλητικά όσοι γνώριζαν για το ταξίδι του Λεμπιδάκη. Ο επιχειρηματίας είχε επιστρέψει πρόωρα από ταξίδι του σε χώρα της Ανατολικής Ευρώπης ενώ είχε προγραμματίσει, για λίγες ημέρες αργότερα, ταξίδι στη Μέση Ανατολή. Από την υπόθεση αναδύεται  πολύ μπόχα.
Και μπορεί να υπάρχουν ενδείξεις και αποδείξεις ότι βρίσκεται στη ζωή, όμως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί την ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Και ο πιο δυνατός χαρακτήρας θα είχε «λυγίσει» μετά από 135 ημέρες κράτησης υπό αυτές τις απειλητικές συνθήκες για τη ζωή του.
Οι απαγωγείς παραμένουν κάθετοι στις απαιτήσεις τους, ειρωνικοί και αδιάλλακτοι και διατεθειμένοι να τον κρατήσουν για όσο χρονικό διάστημα κρίνουν. Από την άλλη, η οικογένεια έχει διαμηνύσει (και δημόσια) ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις εξωφρενικές απαιτήσεις που προβάλλουν και επί της ουσίας σηκώνει τα χέρια ψηλά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ ΚΙ ΕΔΩ ΓΙΝΙΝΤΑΙ ΣΟΔΟΜΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ
http://www.sport-fm.gr/article/parea-stin-patmo-basilis-kikilias-kai-tzeni-mpalatsinou-pics/3449369

Ανώνυμος είπε...

Περίεργη εξέλιξη φαίνεται να εμφανίζει, μετά 140 ημέρες, η μη απελευθέρωση Λεμπιδάκη και η επιστροφή στην οικογένεια του. Μετά τόσα SMS απο τους απαγωγείς πρός της οικογένεια, η θέση των απαγωγέων θα έπρεπε να ήταν δεδομένη. Αυτό σημαίνει ότι στην υπόθεση έχουν επλακεί πρόσωπα απο την άλλη μεριά του Αιγαίου, που δεν ήθελαν τον επιχειρηματία να έχει εργοστάσιο εκεί. Αναγκαστικά στην Ελλάδα κάποιοι κάνουν τις κότες.

Η παραμονή των δραστών επι τόσες μήνες "αθέατων" απο την Ελληνική αστυνομία δείχνει ότι οι απαγωγείς έχουν και μεγάλη εξειδίκευση στο θέμα απαγωγές και ναρκωτικά (αυτά πάνε μαζί), μεγάλη γνώση πρακτικών ηλεκτρονικών, γνώση τρόπων κάλυψης και διαφυγής. Στο κόλπο πρέπει να είναι ανακατεμένοι και στρατιωτικοί. Δεν αποκλείω την ύπαρξη πληροφοριοδότη μέσα στην Ελληνική Αστυνομία ή ακόμη και μέσα στην οικογένεια. Ο φίλος επιχειρηματίας μετά τόσες ημέρες ομηρίας για να παραμένει ζωντανός θα πρέπει να βρίσκεται σε ανοιχτό χώρο και αυτό είναι δυνατόν μόνο εκτός Ελλάδας ή αν είναι κάτοικος σε κάποια βραχονησίδα.

Η Ελληνική αστυνομία δεν μπορεί. Κάτι δεν την αφήνει...

Ο Λεμπιδάκης δεν "χτυπήθηκε" τυχαία. Ένας θάνατος του μπορεί να φέρει σε αντιπαράθεση τη κυβέρνηση του κράτους των Αθηνών και εκείνου που στήνουν στη Κρήτη "ανεξαρτησία", με δόλο τον πλούτο απο τα κοιτάσματα.

Δεν θα με εντυπωσιάσει το γεγονός ο επιχειρηματίας να βρεθεί ξαφνικά νεκρός σε μια βραχονησίδα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...