Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

"όμοιος ομοίω αεί πελάζει";



Όλα έγιναν πιο εύκολα με την Ελλάδα επί πρωθυπουργίας Τσίπρα και με υπουργό τον Τσακαλώτο, αποκαλύπτει ο απερχόμενος πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην τελευταία του συνέντευξη ως επικεφαλής του Eurogroup, που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times
Μεταξύ άλλων είπε επ΄ακριβως.  "Ο Τσίπρας και ασφαλώς  Τσακαλώτος, έχουν αλλάξει εντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν όλα είναι πιο εύκολα από τότε, είναι μια εντελώς διαφορετική στάση".  
Ακόμη, παραδέχθηκε ότι ορισμένα από τα μέτρα που χρειάστηκε να πάρει η Ελλάδα ήταν "ακραία", αλλά οι συζητήσεις τώρα έχουν στραφεί στις μεταρρυθμίσεις.



Ελυσε και τον γρίφο ο Γερούν: Τι ψιθύρισα στο αυτί του Βαρουφάκη

Όπως εξομολογείται ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup και τέως Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, είπε στον τότε ομόλογο του: «σκότωσες την τρόικα! Αν θες να συνεχίσεις να συνεργάζεσαι με τους εταίρους σου στην Ευρωζώνη, θα πρέπει να εργάζεσαι με την τρόικα και άρα, λέγοντας «αντίο» στην τρόικα λες «αντίο» στο ευρώ». Και "πήρε" το…«ουάου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...