Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Η μεγάλη αρπαγή.



Στελέχη της ALPHA Παντελόνιαζαν εκατομμύρια ευρώ bonus κάθε χρόνο από τα κρατικά κονδύλια για την διάσωση της, ακόμη και για θαλασσοδάνεια που χορηγούσαν σε Ψυχάρηδες  και Μαρινόπουλους . Λέγεται μάλιστα ότι τα bonus τα εισέπρατταν, μέρος σε μετρητά, και μέρος με διαγραφές προσωπικών τους δανείων ή δανείων επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα, με παρένθετα ή συγγενικά πρόσωπα. 
Ότι δηλαδή διαπιστώθηκε και στην Τράπεζα Πειραιώς. Και μάλιστα, κατά προτίμηση, σε δάνεια της πράσινης ανάπτυξης, δηλαδη φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα. 
Δοκιμασμένη συνταγή μπάρμπα Μιχάλη. Μόνο που στην περίπτωση της Alpha Bank, τα λεφτά είναι πολύ περισσότερα από τα αντίστοιχα στην Τράπεζα Πειραιώς.

Τώρα έχει πέσει το εξής δίλλημα. Να επιστρέψουν πίσω τα κλεμμένα των bonus ή όχι ;;;

Στην  πρώτη περίπτωση ομολογείται ευθέως το έγκλημα, αλλά εξασφαλίζεται κατά κάποιο τρόπο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, ενώ, στην δεύτερη περίπτωση, δεν ομολογείται μεν το έγκλημα, αλλά εξασφαλίζονται τα ισόβια, καθόσον η ποινική δίωξη θα ασκηθεί, σε κάθε περίπτωση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν 1608/1950 "Περί καταχραστών του Δημοσίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...