Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Στους τρεις φοροφυγάδες, ένας δώρο.



Αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας που διεξήγαγε ομάδα 
διερευνητικής δημοσιογραφίας παγκοσμίως σχετικά με τις προτιμήσεις επενδυτών, επιχειρηματιών, πολιτικών, ελεύθερων επαγγελματιών, εφοπλιστών κι άλλων πολιτών για την τοποθέτηση - διαφύλαξη και μυστική διασφάλιση των κεφαλαίων τους.

Για τους Έλληνες που διαθέτουν offshore εταιρείες για διάφορους λόγους αναρτήθηκαν στοιχεία, ποσοτικά κατ' αρχάς, που καταδεικνύουν τον χάρτη των προτιμήσεων καθώς και την κατανομή των offshore Ελλήνων στον κόσμο.

Σε αυτές τις αναρτήσεις περιλαμβάνονται στοιχεία για τον αριθμό των Ελλήνων πολιτών που διαθέτουν offshore ανά φορολογικό παράδεισο. Ταυτόχρονα έχουν αναρτηθεί και τα ονόματα των Ελλήνων που νομικά εμπλέκονται ή εκπροσωπούν ή κατέχουν αυτές τις offshore.

Τα στοιχεία αυτά αναρτήθηκαν από τον δημοσιογραφικό οργανισμό ο οποίος έχει διασφαλίσει με συμβόλαιο τη σχέση και τη δημοσιογραφική ερευνητική ομάδα που εδρεύει στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο διαδίκτυο από την ιστοσελίδα NEWS247 και όσον αφορά στον έντυπο Τύπο από την εφημερίδα «Έθνος».
Από τις τρεις πρώτες σε μυστικότητα χώρες, στις διαρροές των στοιχείων offshore που έχει δημοσιεύσει η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ.org) από το 2013 και μετά περιλαμβάνονται αρκετά στοιχεία για τον φορολογικό παράδεισο των Κέιμαν και μάλιστα με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον: ανάμεσα στα πρόσωπα που συνδέονταν με offshore στον φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής φιγουράρουν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, μέλη της οικογένειας Αλαφούζου, εφοπλιστές όπως ο Γιάννης Αγγελικούσης και ο Θεόδωρος Βενιάμης, και πολλοί ακόμα - στο σύνολο εντοπίστηκαν περί τα 46 φυσικά πρόσωπα.





Η νέα λίστα μυστικότητας του Tax Justice Network

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...