Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Άμα δεν βάλουν και στις εξώπορτες δεν θα ησυχάσουν.



Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος ανοίγει τον δρόμο για την κατασκευή πλευρικών διοδίων στους κόμβους της Βαρυμπόμπης και του Αγίου Στεφάνου, ένα θέμα για το οποίο υπήρξαν ισχυρές αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, που είχαν ως αποτέλεσμα να μπει στο συρτάρι επί περίπου τρία χρόνια. 
Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω σχέδιο είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Τόσο από το κίνημα «Δεν Πληρώνω», όσο και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αντίθετοι ήταν και οι δήμαρχοι Κηφισιάς και Διονύσου, με τα δημοτικά συμβούλια των δήμων τους να γνωμοδοτούν αρνητικά.
Η λειτουργία πλευρικών σταθμών διοδίων στους βασικούς κόμβους της ΠΑΘΕ στην Αττική προβλεπόταν στη σύμβαση του 2007 με τη Νέα Οδό. Τελικώς προχώρησαν μόνο τα πλευρικά διόδια Καπανδριτίου και Μαλακάσας, ενώ με την αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης το 2013 απαλείφθηκαν τα πλευρικά διόδια στους κόμβους Λυκόβρυσης και Καλυφτάκη.
Η διαδικασία αδειοδότησης των διοδίων Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου ξεκίνησε το 2014 και ξεσήκωσε αντιδράσεις.  Η υπόθεση τότε μπήκε στο συρτάρι αφού διαδοχικοί υπουργοί Περιβάλλοντος αρνήθηκαν να βάλουν την υπογραφή τους. Ωστόσο το έργο δεν ακυρώθηκε και ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης το υπουργείο Υποδομών έχει καταβάλει έως σήμερα περί τα 7 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις στη Νέα Οδό για το διάστημα έως τον Μάρτιο του 2017.

Ο άνθρωπος που πρωτοστατούσε στο κίνημα ενάντια στα διόδια διορίστηκε στο γραφείο του Τσίπρα...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εβαλαν τον ΠΑΟΚ να παιξει 3 η ωρα την ιδια στιγμη με το συλλαλητηριο τοσο ξεφτυλισμενους και διαβρωμενους ανθελληνες εχει γεμισει η χωρα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...