Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Σε λίγο θα ζητούν και …διαβατήριο με βίζα..



Με μικρά-μικρά  βηματάκια αρχίζει η…. ανεξαρτητοποίηση.  
Το σχέδιο ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων ISPS στις προβλήτες από όπου αναχωρούν τα πλοία για την Κρήτη επικαιροποιεί ο Ο.Λ.Π .
Πλέον επιβάτες και οχήματα που θα θελήσουν να επιβιβαστούν στα πλοία για την Κρήτη, θα υπόκεινται σε ελέγχους στις προβλήτες από την ασφάλεια του λιμανιού. Επιπλέον έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να επιτρέπουν να γίνονται οι προβλεπόμενοι έλεγχοι απρόσκοπτα. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σχέδιο ασφαλείας είναι από το 2004 και αφορά τον Επιβατηγό Λιμένα Πειραιά μετά από αξιολόγηση των λιμενικών εγκαταστάσεων. Τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια προς την Κρήτη είναι διεθνών πλόων και ανήκουν στην κατηγορία Α και στα συγκεκριμένα πλοία έχει εφαρμογή ο κώδικας ISPS, όπως πρέπει να έχει εφαρμογή και στις λιμενικές εγκαταστάσεις, δηλαδή τις προβλήτες που δέχονται αυτά τα πλοία.
Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω κώδικας εφαρμόζεται αυστηρά σε όλα τα τμήματα του εμπορικού λιμένα, αλλά και του τομέα της κρουαζιέρας, όπου είναι αδύνατη η πρόσβαση σε μη έχοντες τα κατάλληλα παραστατικά έγγραφα που προβλέπονται για την είσοδο-έξοδο από τις ελεγχόμενες ζώνες οι οποίες και εποπτεύονται από τον ΟΛΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...