Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Σιγά μην σκίσετε το καλσόν.



Το μόνο που μπορούν να κάνουν  στον Πούτιν είναι αέρα στα α…..του.
«Πρόστυχες και ανυπόστατες» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας  Σεργκέι Λαβρόφ, τις κατηγορίες του Λονδίνου ενάντια στη Μόσχα αναφορικά με την υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην Ρώσου συνταγματάρχη Σεργκέι Σκριπάλ, πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας που στρατολογήθηκε τη δεκαετία του 1990.
Στη Μόσχα δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι η πολιτική τελεσιγράφων που επιχειρεί η Βρετανίδα πρωθυπουργός ενάντια στη Ρωσία με σαθρές και αστήρικτες κατηγορίες δεν πρόκειται να βρει απήχηση.
Η Ρωσία διά του εκπροσώπου της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζα, πρότεινε τη διεξαγωγή έρευνας του συμβάντος στο πλαίσιο της Συνθήκης για την απαγόρευση των χημικών όπλων, κάτι που απέρριψε όμως ο επίσημος εκπρόσωπος της Βρετανίας.
Ο Σεργέι Λαβρόφ προκάλεσε την οργή της Τερέζα Μέι προφανώς για την εκτίμηση που έκανε ότι η αντιρωσική προβοκάτσια, όπως χαρακτήρισε την υπόθεση Σκριπάλ, «αντικατοπτρίζει, πριν από όλα, την απελπισία της τωρινής κυβέρνησης του Λονδίνου που δεν μπορεί να υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί στον πληθυσμό μετά την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανέφερε ότι εξετάζεται η δυνατότητα να ζητήσει την ενεργοποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού του ΝΑΤΟ, που κάνει λόγο για κοινή αντιμετώπιση της επίθεσης που δέχτηκε η Βρετανία πιθανότατα από τη Ρωσία.
«Η δηλητηρίαση του πρώην ρώσου διπλού κατασκόπου στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία «εξαιρετικά σοβαρή» επίθεση εναντίον μίας χώρας του ΝΑΤΟ και αν η Ρωσία επιδιώκει τη σύγκρουση, «θα είμαστε σε θέση να υπερασπισθούμε όλα τα μέλη μας», προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Η επίθεση αυτή είναι εξαιρετικά σοβαρή. Η Ρωσία είναι γείτονάς μας και η απόφαση να έλθουμε σε αντιπαράθεση θα είναι δική της απόφαση», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
«Δεν επιθυμούμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, δεν θέλουμε να συρθούμε σε μία νέα κούρσα εξοπλισμών, διότι είναι δαπανηρό, επικίνδυνο και δεν συμφέρει κανέναν».
«Αλλά έχουμε ένα μήνυμα: το ΝΑΤΟ θα υπερασπισθεί όλα τα μέλη του έναντι κάθε απειλής…είμαστε σε θέση να αμυνθούμε», διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ πριν προειδοποιήσει ότι η Συμμαχία «συνεχίζει την προσαρμογή της και σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Ιουλίου».
το υποβρύχιο του Βασιλικού Ναυτικού HMS Trenchant «έσπασε τους πάγους» για να ενωθεί με δύο ακόμη αμερικανικά πλοία σε μια πρωτοφανή επίδειξη ισχύος από τον Αρκτικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια της άσκησης «Ice Exercise 18 (ICEX).
Το HMS Trenchant ενώθηκε με τα αμερικανικά υποβρύχια USS Connecticut και USS Hartford, ενώ για πρώτη φορά δόθηκε βίντεο από το εσωτερικό τους στην δημοσιότητα με το CNN να περιγράφει:
«Μεταφέρουν 20 πόδια τορπίλη δύο τόνων που μπορεί να καταστρέψει οποιοδήποτε στόχο στη στιγμή».
«Στόχος η Ρωσία».
«Χρησιμοποιώντας το άρθρο 5 θα έχουμε  μια δυσανάλογη απάντηση σε ένα τέτοιο περιστατικό ΄΄εχοντας  την υποστήριξη από όλους τους συμμάχους. Αυτό θα ήταν αδύνατο σε υψηλό βαθμό πιθανότητας και θα πρέπει να περιμένουμε το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις ασφαλείας σύμφωνα με το άρθρο 4. της Συνθήκης της Ουάσιγκτον (για τη συλλογική άμυνα)», ανέφερε  πηγή.
Αρθρο 4
Το πέμπτο άρθρο του Χάρτη του ΝΑΤΟ ορίζει ότι όταν έχουμε  ένοπλη επίθεση εναντίον ενός  ή περισσοτέρων κρατών μελών της συμμαχίας , αυτό θεωρείται αυτόματα ως επίθεση εναντίον ολόκληρης της συμμαχίας.
Κάθε χώρα είναι υποχρεωμένη να εκτελέσει αντίποινα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ένοπλης δύναμης, για την αποκατάσταση και τη διατήρηση της ασφάλειας των χωρών της συμμαχίας  του ΝΑΤΟ .
Το τέταρτο άρθρο προβλέπει μόνο διαβουλεύσεις.
Η πηγή αποφεύγει να σχολιάσει την ίδια την πιθανότητα κατά την οποία  το Λονδίνο θα μπορούσε να ζητήσει την ενεργοποίηση του άρθρου 5  και  συμβουλεύει να απευθυνθεί ο διεθνής τύπος  στη βρετανική κυβέρνηση.
Κατά τη διενέργεια αυτών των σημαντικών αποφάσεων, η διπλωματική πρακτική προϋποθέτει μια σειρά υποχρεωτικών προκαταρκτικών διαβουλεύσεων με στόχο να εξεταστεί η ετοιμότητα των συμμάχων για να υποστηρίξουν  μια προτεινόμενη απόφαση.
Λαμβάνοντας υπόψη το τρέχον κλίμα, το Λονδίνο είναι απίθανο να θέσει το θέμα της ενεργοποίησης του άρθρου 5 σε επίσημο επίπεδο, επειδή αυτό θα ήταν ένα βαρύ πλήγμα για τη φήμη τόσο  της Βρετανίας όσο και του ΝΑΤΟ.
Το  άρθρο 5 τέθηκε σε ισχύ μόνο μία φορά: μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το άρθρο 4  προβλέπει διαβουλεύσεις έκτακτης ανάγκης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ που υλοποιούνται σε περίπτωση που οποιαδήποτε χώρα μέλος υποστηρίζει ότι η ανεξαρτησία, η εδαφική της  ακεραιότητα ή η ασφάλεια είναι υπό πολεμική απειλή.
Όλα αυτά λόγω του περιστατικού που έλαβε χώρα για έναν Ρώσο διπλό πράκτορα ενώ την ίδια στιγμή η Τουρκία απειλεί  παντοιοτρόπως την Ελλάδα , την ασφάλεια της , με την απαγωγη των 2 στρατιωτικών , ενώ στο Αιγαίο η μία πρόκληση διαδέχεται την άλλη.
Η Τουρκία σύμφωνα με ειδικούς ευρίσκεται ήδη με « το ένα πόδι»  εκτός ΝΑΤΟ, αγοράζει πυραύλους από την Ρωσία ενώ «κρυφοκοιτάζει» στην ευρασιατική ένωση.
Υπάρχει σενάριο που λέει ότι πιθανόν να επιβληθούν νέες κυρώσεις στην Μόσχα , οι οποίες θα αφορούν όλα τα κράτη μέλη , συμπεριλαμβανομένης  και της Τουρκίας με σκοπό την ακύρωση της παραλαβής πυραύλων S-400 από την Άγκυρα .
Τι θα κάνει όμως το ΝΑΤΟ όταν ο Ερντογάν τους «γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του για μια ακόμη φορά …
Θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 5 της συμμαχίας ;

Παραλογισμός από το ΝΑΤΟ: Απειλεί με πυρηνικό πόλεμο την Mόσχα για την δηλητηρίαση του πρώην διπλού Ρώσου πράκτορα

 

Γαλλία, Γερμανία και ΗΠΑ Καλούν την Ρωσία να Εξηγηθεί, Αφού Προηγουμένως Κατήγγειλαν τις «Πολιτικές Φαντασίας» της Τερέζας Μέϊ.  

 

Παραλογισμόςαπό το ΝΑΤΟ: Απειλεί με πυρηνικό πόλεμο την Mόσχα για την δηλητηρίαση του πρώηνδιπλού Ρώσου πράκτορα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...