Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Οι Τούρκοι εξέδωσαν navtex για το Καστελόριζο…τους.



Οι Τούρκοι εξέδωσαν navtex (αρ:345/2018) με την οποία δεσμεύουν έδαφος μιας άλλης χώρας!!! Αυτό δεν συνέβη ποτέ και πουθενά στα διεθνή χρονικά! Την επόμενη φορά μπορεί να εκδώσουν navtex που να περιλαμβάνει πχ. την Λέσβο και ποιος ξέρει; Ίσως την μεθεπόμενη φορά, να εκδώσουν navtex που να δεσμεύει περιοχή από τον Καφηρέα, ίσαμε το ... μέγαρο Μαξίμου και την βίλα του Καμμένου! Φαντάζομαι τότε να βγει από τα λαγούμια όπου κρύβεται ο Καμμένος κι ο Τσίπρας που μας έλεγε ότι η θάλασσες δεν έχουν σύνορα!
Σύμφωνα με NAVTEX στο πλαίσιο άσκησης διάσωσης η Άγκυρα σε χερσαίο έδαφος, το Καστελόριζο είναι τουρκικό έδαφος και περιλαμβάνεται στην άσκηση ως τέτοιο!
Η Τουρκία, δηλώνει με την  NAVTEX 345/2018, ότι στο Καστελόριζο, μπορεί να επιχειρήσουν να προσγειωθούν τουρκικά ελικόπτερα!
Τα βασικά ανθρωπογεωγραφικά στοιχεία των νησιών Μεγίστης Στρογγύλης, και της Ρω συνοψίζονται στη μεγάλη απόσταση της Μεγίστης από τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά (από την Ρόδο και από την Κάρπαθο), στη μικρή απόσταση από την Τουρκία (μόλις 2,8 χλμ. από το βόρειο σημείο του νησιού), στο μικρό μέγεθος της Μεγίστης (6,1 χλμ. μήκος και 2,7 χλμ. πλάτος) αλλά και της Ρω και της Στρογγύλης, και στον απελπιστικά μικρό αριθμό των κατοίκων,
Εάν συνυπολογίσουμε την  μεγάλη απόσταση που  χωρίζει τη Μεγίστη από την Ρόδο (135 χλμ.) και την Κάρπαθο (233 χλμ.), σε συνδυασμό με τη μόλις μερικών μιλίων απόσταση που τη χωρίζει από τις τουρκικές ακτές, καθώς και το πολύ μικρό μέγεθός της, αποτελούν τα βασικά αδύναμα σημεία της όποιας ελληνικής αμυντικής προσπάθειας στα τρία νησιά που αρκείτε σε στρατιωτική δύναμη επιπέδου ενισχυμένου Λόχου.

ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ το αίτημα τής Ελληνίδας Προξένου στην Αδριανούπολη να αφεθούν προσωρινώς ελεύθεροι οι δύο ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ στρατιωτικοί μας ….λες και θα γινόταν διαφορετικά. ...

 

 

Oι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο τέθηκαν σε συναγερμό αυξημένης πολεμικής ετοιμότητας υπό τον μανδύα ασκήσεων.
Περισσότερα εδώ
 Οι ΗΠΑ χτες ανακοίνωσαν πως κλείνουν την πρεσβεία τους στην Άγκυρα
Περισσότερα εδώ 
Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν λέγοντας πως η Ρωσία έχει απλώσει πυρηνική ασπίδα πάνω από την χώρα τους.
Περισσότερα εδώ 
Μπουλούτ: Προκαλούμε την Ελλάδα να πατήσει πόδι στα Ιμια. Περισσότερα εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...