Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Εαν βγάζαμε σε πλειστηριασμό τα κομμάτια του θα κονομούσαμε ακόμη πιο πολλά.



Εαν δε το πάμε παραπέρα και για άλλα αρχαία θα γινόμασταν η πλουσιότερη χώρα στον πλανήτη.

Οι ζημιές που έγιναν στην Παναγία των Παρισίων, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε, δείχνουν τον δρόμο για να μπορέσει η Ελλάδα να ξεπληρώσει το χρέος της και να γίνει μια ζάπλουτη χώρα. Δυο μέρες μετά την πυρκαγιά και έχει συγκεντρωθεί ήδη ένα ποσό γύρω στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ, για την …αποπεράτωση του ναού.
Ένα δισεκατομμύριο για την Παναγία των Παρισίων, για μια εκκλησία. Μια εκκλησία που έχει γίνει διάσημη εξαιτίας ενός βιβλίου με έναν κακάσχημο καμπούρη και μια τσιγγάνα.
Φανταστείτε δηλαδή τι θα γινόταν, αν είχε καεί ο Παρθενώνας, το μεγαλύτερο ίσως σύμβολο του δυτικού πολιτισμού. Το μαζεύαμε άνετα το 1 τρισεκατομμύριο.
Βέβαια, τα μάρμαρα αντέχουν τη φωτιά, οπότε, αν μπει φωτιά στον Παρθενώνα, μπορεί να γκαγκανιάσουν τα μάρμαρα, να μας πουν να τα τρίψουμε γερά με σύρμα για να φύγει η μαυρίλα και να μη μας δώσουν φράγκο.
Αν, όμως, πέσει «τυχαία» ένα αεροπλάνο πάνω στον Παρθενώνα, θα τις κάνει τις ζημιές του.
Φυσικά, πρέπει να το κάνουμε να μοιάζει με ατύχημα.
Υπάρχει τρόπος.
Όταν θα γίνονται οι πρόβες των μαχητικών αεροσκαφών για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ένα αεροσκάφος θα πέσει στον Παρθενώνα.
Ατύχημα.
Ο πιλότος θα έχει εκτοξευτεί λίγο πριν, αν και θα ήταν ωραίο να θυσιαστεί ο πιλότος και να καρφωθεί με το αεροσκάφος στον Παρθενώνα, για να είναι πιο πειστικό το ατύχημα.
Βέβαια, για να μη χαθεί ένας νέος και ικανός πιλότος μπορούμε να τηλεκατευθύνουμε το αεροσκάφος και να βάλουμε στη θέση του πιλότου έναν ετοιμοθάνατο υπέργηρο, ώστε αφενός να έχουμε ένα πτώμα, ως απόδειξη, και αφετέρου να του κάνουμε ευθανασία του ανθρώπου για να μην βασανίζεται. Παράλληλα, πρέπει να τραβήξουμε σε βίντεο -από πολλά διαφορετικά σημεία- την στιγμή που το αεροσκάφος καρφώνεται στον Παρθενώνα.
Τα βίντεο με την καταστροφή του Παρθενώνα θα κάνουν αμέσως τον γύρο του κόσμου, η ανθρωπότητα θα συγκλονιστεί και οι δωρεές θα πέσουν βροχή.
Θα συναγωνίζονται μεταξύ τους οι ξένοι μεγιστάνες για το ποιος θα δώσει τα περισσότερα, ενώ θα αρχίσουν να συναγωνίζονται και οι Έλληνες ολιγάρχες για να μην φανεί πόσο τσιφούτηδες είναι.
Σε ένα μήνα, θα έχουμε μαζέψει ένα με δυο τρισεκατομμύρια ευρώ.
Βάλε και τα 269 δισεκατομμύρια που θα πάρουμε από τις πολεμικές αποζημιώσεις -η Γερμανία θα πιεστεί από την παγκόσμια κοινότητα να πληρώσει για να ξαναφτιάξουμε τον Παρθενώνα-, οπότε η Ελλάδα θα είναι πια η πιο πλούσια χώρα στον κόσμο.
Κατ’ αρχάς, ξεπληρώνουμε τα 335 δισεκατομμύρια ευρώ.
Στη συνέχεια, με 100 εκατομμύρια ευρώ ξαναφτιάχνουμε τον Παρθενώνα -στους ξένους θα πούμε πως χαλάσαμε τρισεκατομμύρια-, ενώ τον κάνουμε και καλύτερο, αφού οι αρχαίοι Αθηναίοι τον έφτιαξαν χωρίς να έχουν ούτε ένα ευρώ, αν και αυτό είναι πολύ περίεργο.
Με τα υπόλοιπα χρήματα την περνάμε όλοι φίνα για μερικές δεκαετίες, ενώ οι τουρίστες που έρχονται να δουν τον νέο Παρθενώνα πολλαπλασιάζονται, οπότε ανεβάζουμε και το εισιτήριο γιατί έχει γίνει τέτοια διαφήμιση με την καταστροφή, που ο νέος Παρθενώνας έχει μεγαλύτερο αξία από τον παλιό.

(Ορίστε, έλυσα το πρόβλημα του χρέους της Ελλάδας και, παράλληλα, έκανα την Ελλάδα την πλουσιότερη χώρα του κόσμου.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...