Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019

Χαρίζει τις βραχονησίδες στην ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ που τις χαρίζει στον ....Ερντογάν .Η παραχώρηση βραχονησίδων έναντι ανταλλάγματος σε ιδιώτες για τουριστική εκμετάλλευση και για άλλους επιχειρηματικούς σκοπούς, χωρίς να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, προβλέπεται από διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η επίμαχη διάταξη «κρύβεται» στο άρθρο 36 του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει ότι:
α) Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη των υπουργών Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού, για σκοπούς που ανήκουν στην αρμοδιότητά τους, επιτρέπεται η παραχώρηση της χρήσης νησίδων, βραχονησίδων, υφάλων, σκοπέλων και αβαθών θαλασσίων εκτάσεων, καθώς και του συνεχόμενου αιγιαλού και της παραλίας για την εξυπηρέτηση σκοπών γεωργικών, κτηνοτροφικών (ιδίως για εκτροφή ζώων, εγκατάσταση μελισσοκομείων και εκτροφείων σαλιγκαριών), αλιευτικών, υδατοκαλλιέργειας, ναυταθλητικών, τουριστικών, ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, εθνικής άμυνας και ασφάλειας και περιβαλλοντικής έρευνας.
β) Η παραχώρηση της παραγράφου 1 γίνεται ύστερα από δημοπρασία, η οποία μπορεί να διενεργείται και ηλεκτρονικά, τα δε πρακτικά της εγκρίνονται από τον υπουργό Οικονομικών.


ΕΔΩ εξηγούνται  γιατί οι Τούρκοι αγοράζουν Μαρίνες και εσχάτως ανοίγει ο δρόμος και για τις βραχονησίδες . Έτσι θα αποκτήσουν έννομο συμφέρον ώστε να κινηθούν έναντι της Ελλάδας ώστε να προασπίσουν τα υποτιθέμενα δικαιώματά τους στο Αιγαίο. Έτσι χτίζουν δηλαδή οι Τούρκοι το “δικαίωμα” για συνδιαχείριση στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...