Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Χέρι-χέρι Ρώσοι και Σύριοι στο Κομπάνι. Λούης τα αμερικανάκια.


Οι ρωσικές δυνάμεις αφού διέσχισαν τον Ευφράτη ποταμό στη βόρειο Συρία και έφθασαν στις περιοχές έξω από την πόλη Κομπάνι ωθώντας προς τα ανατολικά τις υπό την ηγεσία των Κούρδων Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο ανθρωπίνων Δικαιωμάτων νωρίτερα.
  Επίσης, τμήματα του συριακού στρατού μπήκαν στην πόλη Κομπάνι που βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από το Χαλέπι κοντά στα τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με το συριακό φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen. Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος εισήλθαν στο Κομπάνι.
Σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, ο συριακός στρατός αναπτύσσεται στην πόλη και στα περίχωρα του Κομπάνι, ενώ μπήκε και στην πόλη Ράκα, όπου επίσης αναπτύσσεται σε διάφορα σημεία.
«Οι ρωσικές δυνάμεις έφθασαν σε περιοχή έξω από το Κομπάνι, σε απόσταση περίπου 4-5 χιλιομέτρων έξω από την πόλη, αφού διέσχισαν τον Ευφράτη» δήλωσε ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στην Βρετανία.
Οι εξελίξεις αυτές σημειώνονται μετά την συμφωνία που σύναψαν οι κουρδικές δυνάμεις με την συριακή κυβέρνηση αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τον στρατό τους από το βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν, εδώ και ένα 24ωρο ουσιαστικά, απαγορεύσει στη τουρκική αεροπορία να επιχειρεί με σκοπό πλήγματα εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, κλείνοντας τον συριακό εναέριο χώρο στις επίμαχες περιοχές!
Πρόκειται για ρωσικά μαχητικά Sukhoi Su-35 που επιχειρούν στη βορειοανατολική Συρία, έχουν σταματήσει τις αποστολές βομβαρδισμού στα τουρκικά F-16 που απογειώνονται από το Ντιγιάρμπακιρ, αλλά και στα μη επανδρωμένα αεροχήματα Bayraktar TB2 που επιχειρούν από την αεροπορική βάση Μπατμάν.

Η Τουρκία διαβεβαίωσε την Ρωσία ότι θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια, μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που είχε ως θέμα την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία.

Ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης, δήλωσε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκονται σε διαρκή επαφή για την κατάσταση στην Συρία με στόχο να αποκατασταθεί πλήρως η εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε τελεσίγραφο στους Κούρδους κατά τη διάρκεια ομιλίας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, σήμερα Τετάρτη.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «οι τρομοκράτες πρέπει να παραδώσουν τα όπλα μέχρι το βράδυ, να καταστρέψουν τις παγίδες τους και να εγκαταλείψουν την ασφαλή ζώνη που καθορίσαμε».




Και για να γελάσουμε λίγο...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοιτα τι πακετο φτιαχνουν στον Ερντογαν Αμερικανοι Ρωσσοι Συριοι και Κουρδοι

Ο διοικητής των υπό τους Κούρδους Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στρατηγός Μαζλούμ Κομπανί Αμπντί, ανέφερε πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έφερε αντίρρηση σε μια συμφωνία που κατέληξαν οι κουρδικές δυνάμεις και η συριακή κυβέρνηση για την προστασία της Συρίας από την τουρκική επίθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία θα εγγυηθεί τη συμφωνία SDF-Δαμασκού. Ο στρατηγός Αμπντί υποστήριξε πως η συμφωνία αυτή θα ανοίξει τον δρόμο για μια πολιτική λύση, ικανή να διασφαλίσει τα δικαιώματα των Κούρδων στη Συρία.

Και ςδω κρυβεται ολη η ουσια..........

Όπως διευκρίνισε η συμφωνία απαιτεί από τις συριακές κυβερνήσεις δυνάμεις να αναπτυχθούν κατά μήκος όλων των βορειοανατολικών συνόρων με την Τουρκία
και πως είναι λανθασμένες οι αναφορές ότι οι SDF παραδίδουν τον έλεγχο των περιοχών τους σε κυβερνητικές δυνάμεις.,,,,,,,,,,

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/813216_syria-sdf-anakoinose-tin-diakopi-olon-ton-epiheiriseon

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε:

Ας βρούμε μια καλή συμφωνία! Δεν θέλετε να είστε υπεύθυνος για τον σφαγιασμό χιλιάδων ανθρώπων κι εγώ δεν θέλω να είμαι υπεύθυνος για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας – Και θα το κάνω. Σας έδωσα ήδη μια μικρή γεύση με την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον.

Εργάστηκα σκληρά για να λύσω μερικά από τα προβλήματά σας. Μην απογοητεύσετε τον κόσμο. Μπορείτε να πετύχετε μια εξαιρετική συμφωνία. Ο Στρατηγός Μαζλούμ (σ.σ. ο ηγέτης των Κούρδων) είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί μαζί σας και να κάνει συμβιβασμούς που δεν θα έκανε ποτέ στο παρελθόν. Εμπιστευτικά σας επισυνάπτω ένα αντίγραφο της επιστολής του σε μένα, που μόλις ήρθε.

Η ιστορία θα σας έχει ψηλά αν το κάνετε αυτό με σωστό και ανθρώπινο τρόπο. Θα σε κοιτά για πάντα σαν τον διάβολο αν δεν συμβούν καλά πράγματα. Μην είσαι σκληρός τύπος. Μην είσαι ανόητος.

Θα σε καλέσω αργότερα»!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...