Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Αποφασίζωμεν και διατάσωμεν.


Στην επίταξη ακινήτων και εκτάσεων στα νησιά, προκειμένου να δημιουργηθούν ελεγχόμενες κλειστές δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και με στόχο να αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική κρίση, προχωρά η κυβέρνηση, γεγονός που προκάλεσε νέες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η κυβέρνηση προχώρησε χθες Δευτέρα 10.02.2020 στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εξουσιοδοτεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επιτάσσει, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητα ακίνητα και εκτάσεις για τη διαχείριση της κρίσης, «προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αποφυγής της διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας».

Με υπουργική απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, επιτάσσονται οι ακόλουθες εκτάσεις:

1. Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου
2. Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου
3. Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου.
Αντίστοιχες δομές, παραπλεύρως υφιστάμενων δομών, θα δημιουργηθούν και σε Λέρο και Κω, σε εκτάσεις που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, ως ακολούθως:
4. Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω
5. Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στις παραπάνω εκτάσεις θα δημιουργηθούν ελεγχόμενες κλειστές δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Ελεγχόμενες κλειστές δομές σημαίνει καθορισμένοι και αυστηροί κανόνες εσωτερικής τάξης, οι οποίοι αφορούν τόσο τη λειτουργία των κέντρων όσο και την κίνηση των φιλοξενούμενων.
Στις δομές αυτές, θα διαμένουν:
  • οι νέες αφίξεις για διευκόλυνση της ταυτοποίησης και της διαδικασίας ασύλου,
  • όσοι έχουν παραβατική συμπεριφορά και
  • όσοι δεν δικαιούνται άσυλο και μπαίνουν στη διαδικασία επιστροφής.
«Όσοι παραμένουν στις ελεγχόμενες κλειστές δομές, βάσει εσωτερικού κανονισμού θα δικαιούνται ελεγχόμενες εξόδους με κάρτα για ορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ οι δομές θα είναι κλειστές τα βράδια. Κάθε παραβίαση κανόνα εσωτερικής τάξης, επηρεάζει αρνητικά το αίτημα για άσυλο και επιταχύνει τη διαδικασία επιστροφής του παραβάτη», καταλήγει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.





Οι τελικές αποφάσεις για την κατασκευή των κλειστών κέντρων στην ενδοχώρα αναμένεται να ληφθούν τον Μάρτιο. Κρήτη, Πελοπόννησος και Στερεά Ελλάδα είναι οι πρώτες περιφέρειες που θα κληθούν να συνεισφέρουν στην διαχείριση της κατάστασης. Μάλιστα, χωρίς πράξη νομοθετικού περιεχομένου και επίταξη περιοχών διότι υπάρχουν -έχουν ήδη εντοπιστεί- εγκαταστάσεις και εκτάσεις που ανήκουν στο δημόσιο και μπορούν να δημιουργηθούν εκεί τα κλειστά κέντρα.


 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://myflamseptemberblog.blogspot.com/

μην το κόψεις

ειναι για τον peri

Ανώνυμος είπε...

Κυριοι του ίχνους, αρκετά με τον κυπατζή περι

Ανώνυμος είπε...

Oταν λαμε Περι ποιος είναι και τι του κοψατε αποριας αξιον κυριοι του ιχνος μάλλον να υποθεσω οτι λογοκρίνατε μια τοποθέτηση του ανώνυμου με το ψευδώνυμο περι αλλα για ποιο λογο, τι έγραψε και ήταν απ[αγορευτικο και τον κόψατε αν θέλετε απαντάτε

Ανώνυμος είπε...

εμείς στο ixnos δεν κόβουμε κανένα σχόλιο. Κάποιο λάθος κάνεις.Τουλάχιστον για αυτό μπορούμε να υπερηφανευόμαστε
.

Ανώνυμος είπε...

Κυριοι ο ανωνυμος 11,2 202ο 2.58 σας ζητησε να μην κοψετε ειναι για τον Περι, δεν ξερω ποιος ειναι και τι εγραψε ο με το ψευδωνυμο Περι και αντιληφθηκα οτι λογοκρινατε, γιαυτο σας εγκαλεσα για να να καταλαβω ποιο ηταν το σχολιο που ηταν αφιερωμενο στον περι και δεν το αναδειξατε, αυτη ηταν η απορια μου και προφανως δεν θεωρω οτι ειστε λογοκριτες με την εννοια που μου προσδωσατε, ατυχης λοιπον στιγμη .

Ανώνυμος είπε...

Να καλησπερίσω αρχικά και να ρωτήσω , ο φιλόσοφος ΤΡΑΙΑΝΟΥ του ΕΑΜ Β ΥΔΡΟΧΟΟΣ τι σχέση έχει με την ΤΡΑΙΑΝΟΣΕ, αν μπορείτε και προφανώς γνωρίζετε απαντήστε μου.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τι κόψαμε.Το ξανακοιτάξαμε. Δεν υπάρχει σχόλιο αδημοσίευτο.Όσο για τον ΤΡΑΙΑΝΟΣΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...