Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Πουλήστε και την μάνα σας την π@υτάνα.


Η μεγάλη συμφωνία που φέρνει η συνάντηση του ξενόδουλου πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο στις 6 Μαρτίου 2020 στο Βερολίνο είναι η ιδιωτικοποίηση-Γερμανοποίηση  της ΔΕΗ για να εισέλθει στο γερμανικό όμιλο RWE.

Πρόκειται για μία είδηση που αποκρύπτει το Μαξίμου και κρύβεται πίσω από το μανδύα της επίσκεψης, καθώς αυτή η συμφωνία ήδη επωάζεται από το περασμένο Οκτώβριο, όταν και είχε υποδεχθεί στο Μαξίμου ο  Μητσοτάκης τον διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής εταιρίας Rolf Martin Schmitz.

Ο κ. Schmitz στη συνάντηση που είχε τότε με τον Κούλη πρότεινε η συνεργασία να εστιαστεί σε έργα ΑΠΕ αλλά και στην παροχή τεχνογνωσίας προς την ελληνική εταιρεία για τη διαδικασία της απόσυρσης λιγνιτικών μονάδων.

Σημειώνεται ότι η γερμανική εταιρεία διαθέτει μονάδες ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 25GW σε Γερμανία Μ. Βρετανία, Ολλανδία και Τουρκία με καύσιμο το φυσικό αέριο, τον άνθρακα, το λιγνίτη, υδροηλεκτρικά και τη βιομάζα.
Υπενθυμίζεται ότι η RWE επιστρέφει στην Ελλάδα έπειτα από περίπου μία δεκαετία καθώς στο παρελθόν συζητήσεις για συνεργασία με την ΔΕΗ υπήρξαν επί εποχής στο τιμόνι της Επιχείρησης του κ. Τάκη Αθανασόπουλου. Ο σχεδιασμός για από κοινού επενδύσεις δεν προχώρησε τότε. Σήμερα φαίνεται να υπάρχει πρόσφορο έδαφος συνεργασίας και μάλιστα σε επίπεδο τόσο προχωρημένο που στην κυβέρνηση θα επιθυμούσαν να έχει ένα πιο διευρυμένο ρόλο στην εποχή της πλήρους εξυγίανσης και των διαρθρωτικών αλλαγών της ΔΕΗ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1.. Σε απόγνωση 1,2 εκατ. φορολογούμενοι - Κατασχέσεις για χρέη μόλις 500€ - Από τον Μάιο «στον αέρα» και τα σπίτια τους

2.. Τραγικά στοιχεία από τον ΟΟΣΑ: Το 67% των Ελλήνων δεν έχει ούτε 1.000 ευρώ «στην άκρη»

Καταλαβε ο....... Ελληναρας Ινδιανος τι ψηφιζε και ψηφιζει ολα αυτα τα χρονια της... μεταπολιτευσεως;

https://www.pronews.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/845744_se-apognosi-12-forologoymenoi-katasheseis-gia-hrei-molis-500eu

https://www.pronews.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/845482_anisyhitika-stoiheia-apo-ton-oosa-67-ton-ellinon-den-ehei-oyte

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...