Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Η μόνη λύση είναι .... στάση πληρωμών στο ξενόδουλο κράτος.




Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στο μέτωπο του λαθρομεταναστευτικού. Το κλίμα σε Χίο και Λέσβο είναι πολεμικό. Τα ξημερώματα αποβιβάστηκαν τα χωματουργικά μηχανήματα, όπως μπουλντόζες, εκσκαφείς, φορτηγά, καθώς επίσης και ένα βαρέου τύπου γερανοφόρο όχημα των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή των κλειστών δομών.
Πολεμικό είναι το κλίμα σε Χίο και Λέσβο όπου αποβιβάστηκαν τα ξημερώματα τα χωματουργικά μηχανήματα, όπως μπουλντόζες, εκσκαφείς, φορτηγά, καθώς επίσης και ένα βαρέου τύπου γερανοφόρο όχημα των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή των κλειστών δομών.
Με οδοφράγματα, μπλόκα από κορμούς δέντρων επιχειρούν οι κάτοικοι του Βροντάδου να αντισταθούν στην επέλαση των δυνάμεων των ΜΑΤ που απέστειλε στη Χίο η κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις για τη δημιουργία νέας δομής.
Και στα δύο λιμάνια των δύο νησιών σημειώθηκαν επεισόδια με αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών προκειμένου να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους έτσι ώστε τα μηχανήματα με το προσωπικό που τα χειρίζεται να κατευθυνθούν στις δύο περιοχές στις οποίες έχει αποφασιστεί να κατασκευαστούν οι κλειστές δομές.

Πάντως παρά το όσα συμβαίνουν ...έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες στη Χίο



3 σχόλια:

alexpapas είπε...

96% Δημοκρατία!!!!!!...τι γυρεύουν τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Και τις περιουσίες θα πάρουν, και τα γκετο θα φτιάξουν, και οτι γουστάρουν θα κάνουν, οσο δεν ξυπνούν τα ζώα.

Ανώνυμος είπε...

H SEEBRIG πρώην KFOR που ξυλοφορτώνει τον κόσμο στα Ελληνικά νησιά. Πότε ιδρύθηκε η KFOR και ποιος είναι ο σκοπός της;

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 1999
Με επισημότητα γίνεται στο στρατόπεδο "Σχοινά" Τυρνάβου, τα εγκαίνια της λειτουργίας του εκεί Νατοϊκού στρατηγείου. Σε δηλώσεις που κάνει ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη Αμερικανός στρατηγός Ουέλ. Κλαρκ λέει, ότι "η σημερινή ημέρα είναι ιστορική και μεγάλο βήμα για την ασφάλεια στη Μεσόγειο".Ο Έλληνας υπουργός Αμύνης Α. Τσοχατζόπουλος αναφέρει ότι ¨με την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και δικαιώνεται ο ρόλος και η συμβολή της στην ασφάλεια και την ειρήνη της περιοχής".

Παρασκευή 8 ΜΑΙΟΥ 1999
Αναλαμβάνει τα καθήκοντα του ο νέος διοικητής της KFOR Γερμανός στρατηγός Κλ. Ράινχαρντ ( διαδέχεται τον Βρετανό στρατηγό Μ. Τζακσον) είναι η πρώτη φορά που Γερμανός αναλαμβάνει την διοίκηση διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης). Σε δηλώσεις αναφέρει «Προτεραιότητά μου είναι να εγγυηθώ ένα περιβάλλον ασφαλές για τον λαό του Κοσσόβου ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκεύματος, η του τόπου που ζουν. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η KFOR παραμένει στρατιωτική δύναμη. Έχω όλο το εύρος της στρατιωτικής ικανότητας του ΝΑΤΟ στη διάθεση μου για να διασφαλίσω τη συμμόρφωση».

| 10/11/16 http://www.vouliwatch.gr
Κύρωση Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας, Πολωνίας, Τουρκίας, Βελγίου, Γαλλίας, Γερμανίας, Λουξεμβούργου, Ισπανίας για το Στρατηγείο Eurocorps
Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η κύρωση της διεθνής σύμβασης, μία διακρατική συμφωνία, που σχετίζεται με την επάνδρωση, χρηματοδότηση, διοίκηση και υποστήριξη του Στρατηγείου EUROCORPS (Ευρωπαϊκό Στρατιωτικό Σώμα) Σώμα Ταχείας Ανάπτυξης ΝΑΤΟ EUROCORPS (NRDC EC). Στην συμφωνία είχαν αντιταχθεί από την αρχή το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Όμως μετά τις έξι τροπολογίες που κατατέθηκαν, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, παρόλο που υπερψήφισαν την συμφωνία στην επιτροπή, στην Ολομέλεια ψήφισαν «παρών» επί της αρχής. Από την άλλη η Νέα Δημοκρατία που και αυτή υπερψήφισε την συμφωνία στην επιτροπή, μετά τις τροπολογίες που προστέθηκαν, καταψήφισε.
Πιο συγκεκριμένα, σκοπός της σύμβασης είναι η συµµετοχή των συνυπογραφόμενων κρατών στις δραστηριότητες του EC, µέσω συνεργασίας του προσωπικού τους µε το Στρατηγείο EUROCORPS (HQ EC) θεσπίζοντας διαδικασίες για στελέχωση, χρηµατοδότηση και διοίκηση του HQ EC. Η συμφωνία λοιπόν κάνει εκτενή αναφορά στα καθήκοντα και στο καθεστώς του EC, ρυθμίζει διοικητικά θέματα και ορίζει τις αρμοδιότητες των ατόμων που θα στελεχώνουν το σώμα. Επίσης αναφέρεται ότι οι αλλαγές στις θέσεις εργασίας και η περιγραφή των καθηκόντων των ατόμων θα χρειάζονται την συγκατάθεση του κράτους του. Επισημαίνεται ακόμα ο πειθαρχικός κώδικας που θα χρησιμοποιεί το σώμα, καθώς και ο τρόπος που θα γίνεται η αύξηση, η μετακίνηση, η μείωση του προσωπικού που θα παρέχει μία χώρα. Τέλος γίνεται μία αναφορά στο πως θα καλύπτονται τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του σώματος, ενώ τέλος αναφέρονται κάποια δικαιώματα που θα έχουν στο σώμα οι συνεργαζόμενες χώρες.
H διεθνής σύμβαση συνοδεύεται από έξι τροπολογίες, τρεις υπουργικές και τρεις βουλευτικές, οι οποίες προκάλεσαν έντονη συζήτηση στην Ολομέλεια και αφορούν: - Την τροποποίηση διατάξεων του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα, -Την ένταξη Μονάδας Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την παροχή διοικητικής μέριμνας, - Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Υγείας, - Την διαδικασία πρόσληψης του Γενικού Διευθυντή του «Ελληνικού Φεστιβάλ», -Την σύναψη εργασιακών συμβάσεων και συμβάσεων έργου στο «Ελληνικό Φεστιβάλ», - Την παράταση Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...