Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Κούλης ...είναι άνανδρο να δέρνουν... τα παιδιά που δέρνουν.




Εικόνες που μας πάνε χρόνια πίσω, αυτές που είδαμε από τη μαρτυρική ( για τα όσα περνάει τώρα) Λέσβο.
Αφού εκπόνησε πομπώδη σχέδια αντιμετώπισης της κατάστασης ο Κούλης έστειλε στα κρυφά τα ΜΑΤ σαν να έκαναν απόβαση οι πραιτοριανοί του Ερντογάν από απέναντι!
Αφού υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια στους νησιώτες μας, τάχατες πως δεν θα αφήσει τα νησιά να γίνουν αποθήκες ψυχών, επέτρεψε στη Μόρια να γιγαντωθεί κι από τις 8-10.000 πρόσφυγες φτάσαμε στις 25.000.
Αφού πρώτα σε μια επικοινωνιακή στρακαστρούκα κατάργησε το υπουργείο λαθροΜεταναστευτικής πολιτικής, το ξανάφερε κακήν κακώς λίγους μήνες αργότερα.


Είπε ο Κούλης  για τα επεισόδια.  Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για τις εικόνες που είδαμε όλοι. Οι αστυνομικοί είναι κρατικοί λειτουργοί που φορούν το εθνόσημο και είναι παιδιά της διπλανής πόρτας. Και είναι άνανδρο να τους χτυπούν και μάλιστα ενώ κοιμούνται. Και άνανδρο να τραυματίζονται από κάποιους που εκμεταλλεύονται τις εντολές για αυτοσυγκράτηση. Όσοι μετείχαν σε αυτά τα επεισόδια και στους προπηλακισμούς θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν.

Με στιλ που θυμίζει χούλιγκαν και όχι όργανα της τάξης, αποχώρησαν από τη Χίο στη 1 το μεσημέρι σήμερα το μεσημέρι οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχε στείλει η κυβέρνηση τα ξημερώματα της Τρίτης, σε μία προσπάθεια επιβολής του σχεδιασμού της για τη δημιουργία υπερδομής στην περιοχή του «17» στο Αίπος. Έφθασαν στο σημείο να αποκαλούν τους Χιώτες «Τουρκόσπορους και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου «Τουρκονήσια», χωρίς ο επικεφαλής τους να είναι σε θέση να τους ανακαλέσει στην τάξη.

«Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι θα διερευνηθούν συμπεριφορές και γεγονότα που σχετίζονται με τα συμβάντα του τελευταίου τριημέρου στα νησιά της Χίου και της Λέσβου». Σημειώνεται ότι στην απόφαση αυτή του αρχηγείου συνέβαλαν τα βίντεο που δείχνουν αστυνομικούς των ΜΑΤ να σπάνε αυτοκίνητα και να βιαιοπραγούν εναντίον πολιτών και ιδίως οι εικόνες από τις επιθέσεις με πολιτικά εναντίον κατοίκων και βανδαλισμούς στο λιμάνι της Χίου, κατά την αναχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το νησί.






2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να γίνεις τέτοιος δημόσιος υπάλληλος, πρέπει να το γουστάρεις.
Να γουστάρεις να δέρνεις και να πληρώνεσαι γι' αυτό.
Δεν πάει όποιος να'ναι να γίνει ΜΑΤαζτής για ένα μισθό, -νομίζω-, οπότε τα συγκινητικά "κι αυτοί παιδιά του λαού είναι", να μένουνε.
"Φεύγοντας σήμερα από τη Χίο, κατεξευτελισμένη και με τα πολιτικά, η αληταμπουρία των ΜΑΤ ξέσπασε σε μαγαζιά, αυτοκίνητα, περαστικούς, ακόμη και σε λιμενικούς.
Για να μη μείνει καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για συμμορίες απ' ό,τι χειρότερο κατακάθι βγάζει αυτή η κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τους μεγαλοεργολάβους να έχουν ήδη μοιράσει τις δουλειές και να είναι έτοιμοι να ροκανίσουν τα κονδύλια που θα δώσει η ΕΕ, για να κρατήσει εγκλωβισμένους στα ελληνικά νησιά τους πρόσφυγες, αποφάσισε να επιβάλει τη θέλησή της διά πυρός και σιδήρου. Πρώτα προχώρησε σε επιτάξεις εκτάσεων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και μετά φόρτωσε τα ΜΑΤ σε καράβια και τα έστειλε να κάνουν απόβαση στα νησιά, ως στρατός κατοχής. Ηταν σίγουρη ότι με τη βία των ένστολων ανθρωποειδών θα καταφέρει να επιβάλει τη θέλησή της και θα έχει απλά πολιτικό κόστος (το οποίο -έστω και με θλίψη- δέχτηκε ως αναπόφευκτο). Ο ίδιος ο Κούλης σάλπισε υποχώρηση. Ο Χρυσοχοΐδης απλά την πρωτοκόλλησε, χωρίς να τολμήσει να εμφανιστεί μπροστά στους δημοσιογράφους. Εβαλαν τον Πέτσα να λέει διάφορα… λεβέντικα, προκαλώντας το γέλιο, καθώς θύμιζε τους μακαρίτες Νίκο Ρίζο και Κώστα Χατζηχρήστο σε παλιές κωμωδίες («βαστάτε με να μην τον σκίσω»). Η κυβέρνηση φοβήθηκε τα χειρότερα. Κι αν δεν είχαν βγει ακόμα καραμπίνες, ήταν ζήτημα χρόνου να βγουν. Οπως ήταν ζήτημα χρόνου κάποιος από τους εξαντλημένους από τις… ορεινές πεζοπορίες Ματάδες να βγάλει το κουμπούρι και να ρίξει στο πλήθος. Υπήρχε διακινδύνευση εισβολής σε στρατόπεδο. Κίνδυνος ξεμοναχιάσματος και άλλων Ματάδων και εξευτελισμού τους, όπως έγινε με τους δύο στη Χίο, γεγονός που θα έπληττε ανεπανόρθωτα το κύρος αυτού του βάρβαρου σώματος καταστολής, που στηρίζει την αποτελεσματικότητά του και στο φόβο που προκαλεί άμα τη εμφανίσει του.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...