Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Έχουμε εισβολή τζιχαντιστών στο Έβρο.


Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στις Καστανιές Εβρου από λαθρομετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα και να μπουν στην Ελλάδα. Πάνω από 5.000 προσπαθούν να περάσουν από τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο και οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούν να τους απωθήσουν.
 Η αστυνομία ενισχυμένη με νέες δυνάμεις κάνει ρίψη δακρυγόνων. Οι λαθρομετανάστες προσπαθούν να πλησιάσουν τους αστυνομικούς ενώ φωνάζουν και συνθήματα. Το πρωί, δεν έλειψαν και εντάσεις όταν κάποιοι προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα παράνομα και ήρθαν αντιμέτωποι με ρίψη χημικών.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα έστειλε μήνυμα προς όλους ότι η χώρα μας δεν θα ανεχθεί την παραβίαση των συνόρων της.
Η Ελλάδα από τα ξημερώματα δεν έκλεισε, αλλά σφράγισε τα σύνορά της στον Έβρο. ΕΛ. ΑΣ. και στρατός σφράγισαν τα σύνορα και ουσιαστικά απέτρεψαν την είσοδο 300, οι οποίοι έφτασαν στην απέναντι πλευρά του Έβρου από την Αδριανούπολη.
Εκτός από την κατάσταση στον Έβρο και στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές, πρόσφυγες φτάνουν κατά δεκάδες μέσω θαλάσσης, στα νησιά του Αιγαίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου δεν επιτράπηκε η είσοδος στην Ελλάδα σε περισσότερους από 3.000 λαθρομετανάστες!
Κατά τη διάρκεια του 24ωρου που πέρασε (6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου) 66 κατάφεραν να μπουν στην Ελλάδα. Γι’ αυτούς κινούνται όλες οι θεσμικά προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές διαδικασίες. Οι συλληφθέντες λαθρομετανάστες προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν το Ιράν και άλλες χώρες.
Αυτή την ώρα, περίπου 9 πρωί Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου 2020, υπολογίζονται σε περίπου 3.000 οι συγκεντρωμένοι στις Καστανιές.
Συνολικά 151 λαθρομετανάστες, έχουν καταφθάσει σε δύο ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου από σήμερα το πρωί έως νωρίς το απόγευμα. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- τρεις αποβιβάσεις λσθρομεταναστών με λέμβους σημειώθηκαν στη Μυτιλήνη με 71 και μία στο Πυθαγόρειο, στη Σάμο, με 54.
Επίσης, μία επιχείρηση διάσωσης έλαβε χώρα στη Μεγίστη, όπου περισυνελέγησαν 26 λαθρομετανάστες.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τωρα αντιλαμβανονται ποσο πολυ αρχιζει να στεκει το οτι θα απομεινουν 3.000.000 Ελληνες συμφωνα, ναι ναι ξερω αυτα ειναι γραφικα, με την Προρρηση Καποιου Γεροντα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...