Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Αϊ σιχτίρ ραγιάδες.Τα νέα κατορθώματα των... γκιαούρηδων.


Οι κοινές επιτροπές εμπειρογνωμόνων για τα Μ.Ο.Ε  από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών επρόκειτο κατόπιν τουρκικής επιθυμίας να ξεκινήσουν συζητήσεις από τις αρχές Δεκεμβρίου, ωστόσο η τελευταία ενέργεια με το τουρκικό ωκεανογραφικό πλοίο Oruc Reis καθυστέρησε την διαδικασία.
«Αυτό το δώρο του Νίκου Παναγιωτόπουλου στον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ ενόψει της Συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ στις 13-15 Φεβρουαρίου».  Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανότατα θα υπάρξει και κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Το άλλο δώρο είναι ότι με «ευχαρίστηση» βλέπει μια προσφυγή στην Χάγη για την υφαλοκρηπίδα ο Δένδιας μιλώντας σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφερόμενος στην επιθετική τουρκική ενέργεια με το Oruc Reis.  
«Πάντοτε έχουμε επιλέξει ανοιχτούς διαύλους στην Τουρκία. Με την Τουρκία έχουμε μια σημαντική διαφορά την υφαλοκρηπίδα που καθώς το δίκαιο των θαλασσών έχει προχωρήσει, και έχει μια διαφορά για την ΑΟΖ. Μπορούμε να συζητήσουμε ευχαρίστως για αυτό αλλά αν αποφασίσει η Τουρκία να εγείρει στη συζήτηση το θέμα του σπιτιού της γιαγιάς μου που έχω κληρονομήσει στους Παξούς, ο διάλογος δεν μπορεί να οδηγήσει στη Χάγη» είπε ο κ. Δένδιας.....Οπότε εκτός... Παξών τα συζητάμε όλα.

Όσον αφορά το περιστατικό με την είσοδο του τουρκικού ερευνητικού πλοίου «Oruc Reis» σε περιοχή άνωθεν ελληνικής υφαλοκρηπίδας ο κ. Δένδιας είπε ότι «είναι καλό να κλείσουμε τη σελίδα αυτή». «Υπήρξε μια δυσαναλογία της ενασχόλησης της κοινής γνώμης με το συμβάν.( Οπως και στα Ιμια για ολα φταίει ο αέρας. Να βάλει ο θεός το χέρι του γιατί με ...ούριο άνεμο μπορεί να έλθει όλος ο Τούρκικος στόλος στο Σούνιο). Όπως παρατήρησε «δεν της αρνείται κανείς της Τουρκίας ότι είναι περιφερειακή δύναμη. Εάν ο σκοπός είναι ο σεβασμός και ο ρόλος της σε αυτό, υπάρχει ο σεβασμός .

Μιλώντας, τέλος, για τον άνθρωπο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «στη διαπροσωπική επαφή είναι συμπαθής άνθρωπος, έχει το ανοιχτόκαρδο του Ανατολίτη .Από την άλλη πολλές φορές εκφράζει σκέψεις που δεν είναι συμβατές με το πώς βλέπουμε εμείς την πραγματικότητα».



Έφοδος χιλιάδων Αφγανών στην πόλη της Μυτιλήνης: Σφοδρές συγκρούσεις με την Αστυνομία - Σε επιφυλακή οΣτρατός


 


Τρεις επιλογές, η εξής μία σε ότι αφορά στην τουρκική προκλητικότητα, εκτιμά ότι υπάρχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Πρώτη επιλογή, την «μεσολάβηση τρίτης χώρας ως “χωροφύλακα” για να αποτραπούν τα χειρότερα», αμφιβάλλοντας όμως αν αυτό μπορεί να συμβεί στην παρούσα φάση.
Ως δεύτερη επιλογή αναφέρει το θερμό επεισόδιο για το οποίο υποστηρίζει ότι «μπορούμε να κερδίσουμε», διευκρινίζοντας όμως ότι «σε μια περίοδο που προσπαθούμε να βγούμε από την οικονομική κρίση ο αντίκτυπος ενός τέτοιου συμβάντος θα μας οδηγήσει προς τα πίσω».
Ως τρίτη επιλογή, προκρίνει την «διαιτησία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης».
Στις 21 Ιανουαρίου 2020 συζητήθηκε το ζήτημα της Χάγης σε μυστική συνάντηση υπουργών, του αναπληρωτή συμβούλου εθνικής ασφάλειας, στελεχών του Τουρκόφιλου ΕΛΙΑΜΕΠ αλλά και του Τούρκου Πρέσβη στην Αθήνα.
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κακώς ασχολούμαστε με το τι είπε το ένα ή το άλλο πιόνι. Η κατ ευφημισμό ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ούτε άποψη ούτε βούληση ούτε δυνατότητα να πράξει οτιδήποτε.

Ανώνυμος είπε...

Οι φερόμενοι Έλληνες πρωθυπουργοί ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια έχουν ξεπεράσει κάθε επίπεδο δοσιλογισμού

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...