Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Ενώ υπάρχει απώλεια εθνικού εδάφους εμείς... μπλα μπλα μπλα.


Δεν άφησαν Έλληνες βουλευτές να τοποθετηθούν για την ψευδοσυμφωνία Τουρκίας - Λιβύης και αποχώρησαν
Οι Έλληνες βουλευτές έθεσαν το ζήτημα της ψευδοσυμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης και αντιμετωπίσθηκαν με συνεχείς διακοπές από τον προεδρεύοντα....που τους παρέπεμψε έμμεσα στο αφεντικό τους Γερμανούς.  


Τεράστια εθνική ήττα συνιστά η ανάρτηση των συντεταγμένων της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης στον ΟΗΕ. Αυτό γιατί η κατάθεση των συντεταγμένων αυτών, οριοθετεί πλέον την τουρκική και λιβυκή ΑΟΖ η οποία φτάνει ανατολικά και νότια της Κρήτης!
Αυτό σημαίνει, ότι πλέον η Ελλάδα στερείται του δικαιώματος να προχωρήσει σε ανακήρυξη ΑΟΖ με την Κύπρο και κατάθεση των συντεταγμένων στον ΟΗΕ, καθώς υπερκαλύπτει την αντίστοιχη τουρκική!
Με λίγα λόγια η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να προλάβει την Τουρκία στην ανακήρυξη ΑΟΖ, (με την Κύπρο) τερματίζοντας ένα εθνικό όραμα μιας και δια παντός.
Αυτό άλλωστε είπε και ο ίδιος Ενρτογάν μιλώντας σήμερα σε βουλευτές του κόμματός του λέγοντας πως «η Ελλάδα έχει πλέον αποδεχθεί την κατάσταση που δημιουργήσαμε στη Μεσόγειο»!

Σε  ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο η Αμερικανική διπλωματία ερμηνεύει το Δίκαιο της Θάλασσας, τα δικαιώματα των κατοικημένων νησιών, μικρών και μεγάλων ο Τζέφρι Πάιατ σημείωσε κατηγορηματικά: «Τα νησιά, ως γενικός κανόνας, είναι ακριβώς όπως οι ηπειρωτικές περιοχές, σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα που απορρέουν από το Δίκαιο της Θάλασσας. Τέλος της συζήτησης… Μιλάμε για όλα τα νησιά. Θα αφήσω σε άλλους τη συζήτηση για το τι αποτελεί βραχονησίδα και τι αποτελεί νησί, αλλά τα νησιά έχουν όλα τα ίδια δικαιώματα».
Γιατί ο αμερικανός πρέσβης απέφυγε να πάρει θέση για το τι θεωρείται νησί και τι βραχονησίδα; Αυτό εξάλλου είναι ένα επιχείρημα που χρησιμοποιούν και οι Τούρκοι όταν θέλουν να δείξουν δήθεν ότι κάποιοι νησί μας δεν δικαιούται ΑΟΖ…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...