Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Ο «προφήτης» ...Ερντογάν.

Το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών Amaq, σχετικά με την ανάληψη ευθύνης, ο 20χρονος δράστης χαρακτηρίζεται "στρατιώτης του Χαλιφάτου", δίνοντας άλλοθι στον Χαλίφη Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Reuters, η ανακοίνωση συνοδευόταν από μια φωτογραφία ενός άνδρα με γένια, που ονομάζεται "Αμπού Νταγκνά αλ Αλμπάνι", αναφέροντας ότι επιτέθηκε εναντίον πολιτών στο κέντρο της Βιέννης χθες με ένα όπλο και ένα πολυβόλο, προτού πέσει νεκρός από πυρά της αυστριακής αστυνομίας.

Ο δράστης φορούσε ζώνη που έδειχνε να περιέχει εκρηκτικά, η οποία αποδείχθηκε όμως ότι ήταν ομοίωμα. Έφερε, ωστόσο, αυτόματο τουφέκι. Οι αρχές ερευνούν το  περιβάλλον του, δεν δίνουν όμως, για την ώρα, περισσότερες λεπτομέρειες, για να μην παρακωλυθεί το έργο της αστυνομίας.

Ο δράστης είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 22 μηνών τον Απρίλιο 2019. Ωστόσο, αποφυλακίστηκε πρόωρα, τον Δεκέμβριο του 2019, λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Σύμφωνα με τον υπουργό, ο δράστης ήταν πολίτης της Αυστρίας και της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Χαλίφης Ερντογάν, στην κόντρα του με τον Μακρόν, πυροδότησε τις προηγούμενες ημέρες την ένταση στις σχέσεις μουσουλμανικών χωρών με την Ευρώπη. Πολλές φορές άλλωστε, απείλησε τους Ευρωπαίους ότι δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια. Μεταξύ άλλων σε παλαιότερη ομιλία του , ο Τούρκος πρωθυπουργός λέει τα εξής: «Καλώ τους Ευρωπαίους να μη μας κουνάνε το δάκτυλο… Αν συνεχίσετε να το κάνετε αυτό, δεν θα υπάρχει κανένα μέρος στην Ευρώπη ή στην Δύση όπου θα μπορείτε να περπατάτε στους δρόμους ασφαλείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...