Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Εμαθαν ότι πηδιόμαστε και πλάκωσε και ο...Μπράιζα.

Είναι εντελώς παράλογο η Ελλάδα να έχει μια τόσο μεγάλη ΑΟΖ κοντά στις ακτές της Τουρκίας εξ αιτίας του μικροσκοπικού Καστελόριζου, Νομίζω ότι μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία στην οποία η Τουρκία θα εγκαταλείψει την Κρήτη και την Ρόδο και η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το Καστελόριζο και τότε θα δούμε τις προκλητικές ενέργειες να εξαφανίζονται», δηλώνει σε συνέντευξή του το «αστέρι» της αμερικανικής διπλωματίας Μάθιου Μπράιζα, ο οποίος επανέρχεται δυναμικά στο αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης Μπράιζα έχει ως εξής: 
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αναγκάσουν την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Νομίζω ότι ο τρόπος που θα περάσει αυτή η περίοδος έντασης είναι να έρθουν κοντά η Ελλάδα και η Τουρκία με τη διάθεση συνεργασίας, όπως έγινε στον σεισμό του 1999, και όταν ο δρόμος για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ περνούσε από την Αθήνα. Η Τουρκία γίνεται παράλογη, διεκδικώντας μία περιοχή τόσο κοντά στην Κρήτη, στη Ρόδο, αλλά από την οπτική της Τουρκίας είναι εντελώς παράλογο η Ελλάδα να έχει μία τόσο μεγάλη ΑΟΖ, κοντά στις ακτές της Τουρκίας, εξαιτίας του μικροσκοπικού Καστελόριζου. Νομίζω ότι μπορεί να επιτευχθεί μία συμφωνία, στην οποία η Τουρκία θα “εγκαταλείψει” την Κρήτη και τη Ρόδο και η Ελλάδα θα “εγκαταλείψει” το Καστελόριζο και τότε θα δούμε ότι οι προκλητικές κινήσεις θα σταματήσουν. Αλλά αυτό απαιτεί εσωτερικές πολιτικές και των δύο πλευρών. Αλλά θεωρώ ότι αυτό που πραγματικά λέει ο πρόεδρος Ερντογάν είναι “ας διαπραγματευτούμε!”».

Τι εννοεί ο κάφρος λέγοντας μια συμφωνία στην οποία η Τουρκία θα εγκαταλείψει την Κρήτη και την Ρόδο και η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το Καστελόριζο ; .

Το Oruc Reis προσέγγισε Στρογγύλη και Μεγίστη σε απόσταση μόλις 6,8 ναυτικών μιλίων!

 

Μετρώντας μάλλον αδιάφορα τα μίλια που χωρίζουν το Oruc Reis από το Καστελόριζο…Μονοψήφιος πια ο αριθμός!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...