Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί .



Όχι να μας κάνουν υποδείξεις οι αμερικανοί που είναι οι δημιουργοί όλων των δεινών στον πλανήτη για τρομοκρατία και δολοφόνους. Μια ζωή χέρι – χέρι είναι με τρομοκράτες όταν τους συμφέρει .Όσο για δολοφόνους, τους έχουν στρατευμένους στις υπηρεσίες τους .Βλέπε cia και άλλες «φιλανθρωπικές οργανώσεις».
  
Σκληρό τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση να μην ολοκληρώσει τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου που θα επιτρέψει στον Σάββα Ξηρό να εκτίσει «κατ’ οίκον» το υπόλοιπο της ποινής του, απέστειλε με δήλωσή του ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πιρς.
Μάλιστα, ο διπλωματικός αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα ερωτηθείς αν η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απελευθερωθεί ο Σάββας Ξηρός θα μπορούσε να επηρεάσει την στήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης απάντησε: «Ευχόμαστε στην Ελλάδα τα πράγματα να πάνε καλά. Θέλουμε η Ελλάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα και να εξέλθει από την κρίση δυνατότερη και σταθερή. Δεν μπορούμε απλώς να αγνοήσουμε θέματα σαν αυτό και δεν μπορεί κάποιος να περιμένει ότι θα τα αγνοήσουμε» συνδέοντας εμμέσως την απόφαση για απελευθέρωση του καταδικασθέντος για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη με την στάση της Ουάσιγκτον έναντι της Αθήνας στα θέματα της οικονομίας.
Στέκομαι μπροστά στο μνημείο για τους εργαζόμενους της αμερικανικής αποστολής που έδωσαν τη ζωή τους υπηρετώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Ο Ρίτσαρντ Γουέλς, ο πλοίαρχος Τζορτζ Τσάντες, ο Νικόλαος Βελούτσος, ο πλοίαρχος Γουίλιαμ Νορντίν και ο λοχίας Ρόναλντ Στιούαρτ δολοφονήθηκαν από τρομοκράτες της 17ης Νοέμβρη.
Σήμερα, εκφράζω τη βαθιά ανησυχία μου για το νομοθέτημα, που πρόκειται να ψηφιστεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο απόψε, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόωρη απελευθέρωση αυτών των τρομοκρατών και άλλων εγκληματιών που έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα κατά των Ελλήνων, Αμερικανών και ανθρώπων άλλων εθνικοτήτων.
Μέχρι σήμερα, η αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης έχει περιοριστεί σε επίσημες επαφές, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει θετική απάντηση σε κάποιες από τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί ιδιωτικά σχετικά με συγκεκριμένες πτυχές αυτού του νομοθετήματος.
Εξέφρασα τις ανησυχίες αυτές απευθείας στο υπουργείο της Δικαιοσύνης στις 2 Απριλίου. Επισήμανα ανάμεσα σε άλλα σημεία ότι, αν ο Σάββας Ξηρός απελευθερωνόταν πριν εκτίσει την ποινή του, όπως ορίστηκε από το ελληνικό σύστημα Δικαιοσύνης, θα ήταν αντίθετη στη μνήμη των Αμερικανών διπλωματών που σκοτώθηκαν και τις οικογένειές τους. Δεν θα μπορούσαμε να το κατανοήσουμε.
Ο υπουργός Κέρι εξέφρασε τις ανησυχίες μας άμεσα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα.
Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Το ζήτημα δεν είναι η μεταρρύθμιση για τη φυλακή, ή το υπεράριθμο των φυλακών ή η παροχή ιατρικής βοήθειας, ή η βελτίωση των συνθηκών. Όλα αυτά είναι σημαντικά.
Το ζήτημα είναι ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες και δολοφόνοι -άνθρωποι που έχουν διαπράξει τρομερά και ειδεχθή εγκλήματα- θα έπρεπε να εκτίσουν πλήρως την ποινή τους στη φυλακή. Όχι από την άνεση των κατοικιών τους, με τους φίλους, την οικογένεια και τους συνεργάτες τους. Η απελευθέρωση αυτών των δολοφόνων από τη φυλακή ατιμάζει τη μνήμη όσων έχουν σκοτωθεί και παραβιάζει τα δικαιώματα των μελών της οικογένειας όσων οι ζωές καταστράφηκαν.
Επαναλαμβάνω το συμπέρασμα, οι καταδικασμένοι τρομοκράτες και άλλοι εγκληματίες που έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα πρέπει να εκτίσουν τις ποινές τους όπως έχει αποφασιστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.
Αν ο Σάββας Ξηρός -ή κάποιος άλλος με το αίμα Αμερικανών διπλωματών και των μελών της αποστολής των ΗΠΑ στα χέρια του- φύγει από τη φυλακή, τότε θα πρόκειται για ξεκάθαρα μία μη φιλική πράξη.
Δεν υπάρχει χώρος για καταδικασμένους τρομοκράτες στο πλαίσιο πολιτισμένης πολιτικής συζήτησης ή πίσω στην ελληνική κοινωνία. Είναι βίαιοι εγκληματίες και ανήκουν στη φυλακή, πουθενά αλλού.
Η Ελλάδα είναι μία σημαντική δύναμη σταθερότητας στην περιοχή, και έχει υπάρξει καλός εταίρος των ΗΠΑ σε πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής του νόμου και των ζητημάτων αντιτρομοκρατίας.
Πιστεύουμε ότι το νομοθέτημα είναι ασυνεπές με το πνεύμα της μακροχρόνιας δέσμευσης της Ελλάδας στην διεθνή συνεργασία αντιτρομοκρατίας, και, αν περάσει θα επρόκειτο για ένα βήμα οπισθοχώρησης στη διμερή συνεργασία. Δεν πρόκειται μόνο για ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, είναι επίσης ένα σημαντικό ζήτημα ασφάλειας.

 

Χρονικό αμερικανικών επεμβάσεων

 

Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...