Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Του χρειάζεται… εμβόλιο …γρίπης.



Στα ευχολόγια είναι μανούλα ο …Μητσάρας. Μπλα…μπλα..μπλα και τηγανίτα τίποτα.
Έκτακτο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό με τον…. Δημήτρη Αβραμόπουλου να καταθέτει τις προτάσεις του. Ο ατσαλάκωτος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων Ιθαγένειας κ.λ.π κατά την είσοδό του στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών Υποθέσεων δήλωσε «Είναι ανθρώπινο καθήκον και ηθική υποχρέωση να θέσουμε τέλος στο συνεχιζόμενο δράμα των χιλιάδων ανθρώπων που διακινδυνεύουν τη ζωή τους κάθε ημέρα στη Μεσόγειο. Σήμερα, έχουμε την έκτακτη συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προτίθεμαι να συζητήσω συγκεκριμένες δράσεις με τους Υπουργούς και πιστεύω ότι θα έχω την πλήρη υποστήριξη των κρατών μελών. Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι μεγαλύτερη υπευθυνότητα και αλληλεγγύη».

Οι 10 προτάσεις του, που…. είναι για πολλά γέλια.


  • Ενίσχυση των κοινών επιχειρήσεων υπό τις ονομασίες «Τρίτων» και «Ποσειδών», με αύξηση των πόρων που απαιτούνται αλλά και των χρηματοδοτικών πηγών.
  • Συστηματική προσπάθεια για δέσμευση και καταστροφή των σκαφών που χρησιμοποιούνται από τους δουλέμπορους.
  • Η EUROPOL, η FRONTEX, η EASO (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου) και η EUROJUST (Υπηρεσία Δικαστικής συνεργασίας των χωρών της Ε.Ε.) θα πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις και θα εργάζονται στενά ανταλλάσσοντας πληροφορίες για τον τρόπο που δρουν οι δουλέμποροι και για τους χρηματοδοτικούς πόρους τους.
  • Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου θα αποστείλει ομάδες της στην Ιταλία και την Ελλάδα για να ενισχύσουν τις διαδικασίες παροχής ασύλου.
  • Οι χώρες μέλη θα εξασφαλίσουν ότι θα λαμβάνονται δακτυλικά αποτυπώματα από όλους τους μετανάστες.
  • Θα εξεταστούν οι πιθανότητες για ένα μηχανισμό επαναπατρισμού
  • Ένα πανευρωπαϊκό εθελοντικό και πιλοτικό πρόγραμμα για την εγκατάσταση των προσώπων που χρειάζονται προστασία
  • Συνεργασία με τις χώρες που συνορεύουν με τη Λιβύη και νέες πρωτοβουλίες για τους πρόσφυγες που προέρχονται από τη Νιγηρία.
  • Δημιουργία Γραφείων Μετανάστευσης σε τρίτες χώρες, τα οποία θα συλλέγουν πληροφορίες για τις μεταναστευτικές ροές και θα ενισχύουν τον ρόλο των διπλωματικών αποστολών της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...