Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Νέα ανεφάρμοστη ηλιθιότητα.Θα έχουμε και Ελλάδα δυο ταχυτήτων;
Με πιστωτική κάρτα θα γίνονται οι συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά της χώρας με πληθυσμό πάνω από 3.000 κατοίκους.
Η διάταξη αυτή περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο που καταρτίζεται στη βάση της «λίστας Βαρουφάκη» και στοχεύει στην αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ. 
Το υπουργείο Οικονομικών θα δοκιμάσει το κατά πόσο το μέτρο θα μπορέσει να οδηγήσει σε αύξηση των συναλλαγών από τον ΦΠΑ κάτι βεβαίως που θα κριθεί από τις λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου. Για παράδειγμα: το μέτρο θα αφορά και στους τουρίστες; (προφανώς καθώς αυτοί κάνουν ένα μεγάλο μέρος των συναλλαγών). Πώς θα ενημερωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι; Το όριο θα διαμορφωθεί στα χαμηλά επίπεδα των 50-70 ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός; Ποιες θα είναι οι κυρώσεις σε περίπτωσης παραβίασης του ορίου και πώς θα γίνεται η επιτήρηση του μέτρου; Οι κάρτες που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν θα είναι οι πιστωτικές και οι χρεωστικές; (προφανώς θα ισχύσει το 2ο καθώς οι πιστωτικές στην Ελλάδα βρίσκονται σε εξαιρετικά φθίνουσα πορεία).
Ποιες είναι όμως οι περιοχές στις οποίες θα ισχύσει το μέτρο; Δείτε όλο τον κατάλογο με τα νησιά που έχουν πληθυσμό άνω των 3000 κατοίκων ΕΔΩ
Το πώς θα βρεθούν σύντομα τόσα μηχανάκια είναι… ένα θέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...