Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

To BHMA λέει ότι θέλουμε νέο μνημόνιο.



Γιατί να του χαλάσουμε το χατίρι; Στο κάτω-κάτω υπάρχουν ακόμη μαζοχιστές που το αγοράζουν.
Στην έρευνα της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, το 71,9% δηλώνει ότι καλύτερο για τη χώρα είναι μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές έναντι του 23,2% που τάσσεται υπέρ της ρήξης.
Το 72,9% επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ, την ώρα που ένα 20,3% ζητά την επιστροφή στη δραχμή. Ακόμη, υπέρ της παραμονής στην ΕΕ (79,4%) και στο ΝΑΤΟ (73,7%) τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία, με τις αντίθετες φωνές να φτάνουν στο 17,2% και 22% αντίστοιχα.  
Πάντως, οι πολίτες φοβούνται το Grexit, με το 68,8% να θεωρεί υπαρκτό τον κίνδυνο της εξόδου από το ευρώ, την ώρα που το 24,1% εκτιμά ότι έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος. Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη σε ότι αφορά τον κίνδυνο χρεοκοπίας, καθώς το 36,1% πιστεύει ότι η χώρα είναι στα πρόθυρα, ενώ το 32,7% διαφωνεί.
Σε ό,τι αφορά τη δυναμική των κομμάτων, η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία ξεπερνά τις 15 ποσοστιαίες μονάδες. Στο ερώτημα τι θα ψήφιζαν αν σήμερα διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές, το 36,9% επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 21,7% τη Νέα Δημοκρατία. Ακολουθούν το Ποτάμι με 7,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,7%, το ΚΚΕ με 5%, οι ΑΝΕΛ με 4,6% και το ΠΑΣΟΚ με 3,9%.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...