Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

Ποιος αγωγός και τρίχες κατσαρές; SWAPS δώσαμε.Η Ρωσία σχεδιάζει να καταθέσει άμεσα στην Ελλάδα προκαταβολή των κερδών του αγωγού φυσικού αερίου που σχεδιάζει να περάσει από την Τουρκία και την Ελλάδα, με στόχο να διανείμει το ρωσικό αέριο στην υπόλοιπη Νότια Ευρώπη, αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Η ενεργειακή συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί σύντομα, ακόμα και την επόμενη Τρίτη, αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται πηγή από την ελληνική κυβέρνηση. Η ίδια πηγή, υπολογίζει την προκαταβολή προς την Ελλάδα από 3 μέχρι 5 δισ. δολάρια.
Στην πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, σύμφωνα με το Spiegel, που αναφέρει ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στον «τουρκικό αγωγό» (Turkish stream) θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.
Τα χρήματα από τη Ρωσία, που η Ελλάδα θα κληθεί να επιστρέψει όταν ο αγωγός τεθεί σε λειτουργία γύρω στο 2019, βάσει των υπολογισμών, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια βαθιά ανάσα για τη χώρα, που απειλείται με χρεοκοπία, τονίζουν αναλυτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...