Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Παραδέχτηκε ότι είναι ... αεριτζής ο Ψυχάρης.





Αέρα… αέρα να ….φύγει η χολέρα.
Σε μια άθλια παραδοχή που θα πρέπει να βάλει τραπεζίτες φυλακή προχώρησε πριν από λίγο ο διευθύνοντας σύμβουλος του ΔΟΛ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, Παναγιώτης Ψυχάρης. 
Μιλώντας ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής (που απολαμβάνει τα προνόμια των ανακριτικών αρχών) και λίγο πριν το τέλος ρωτήθηκε από τον πρόεδρο, Σωκράτη Φάμελλο που βρήκε ο Όμιλος χρήματα ύψους 27 εκατ. ευρώ, από τη στιγμή που ο εκδότης κ. Σταύρος Ψυχάρης, εμφάνιζε στο λογαριασμό του μόλις 12 εκατ. ευρώ προσωπική περιουσία.
Τότε, ο γιος Ψυχάρη, δήλωσε πως ο ίδιος εγγυήθηκε άλλα 15 εκατ. ευρώ προσωπικώς αλλά όχι με μετρητά αλλά με. «αέρα», προκαλώντας σούσουρο στην επιτροπή.
Διαβάστε ολόκληρο τον διάλογο:
Φάμελλος: … από τις συνεδριάσεις αποδεικνύεται το ελληνικό φαινόμενο της εκδοτικής μπαμπούσκα. Ο κ. Ψυχάρης έστησε μια εταιρεία θυγατρική η οποία πήρε δάνεια πολλών εκατομμυρίων. Στην συνέχεια η εταιρεία αυτή συγχωνεύτηκε με τον ΔΟΛ και έτσι τα χρέη – δάνεια – πέρασαν στην μητρική εταιρεία. Προσωπικά δάνεια του κ. Ψυχάρη πέρασαν στον ΔΟΛ….
Από το private banking της Alpha διαπιστώνεται ότι ο πατέρας σας έχει 12 εκατ. ευρώ περιουσία. Επίσης εσείς μας είπατε ότι δώσατε 15 εκατ. ευρώ εγγυήσεις. Που τα βρήκατε τα 12 + 15 εκατ. ευρώ όταν μας λέτε ότι ο πατέρας ξεκίνησε ως βιοπαλαιστής. Που τα βρήκατε τα λεφτά για να πάρετε τον ΔΟΛ.
Ψυχάρης: Είπα ότι υπέγραψα εγγυήσεις 15 εκατ. ευρώ. Είπα υπέγραψα δεν είπα ότι τα έβαλα 15 εκατ. ευρώ. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Οι εγγυήσεις δεν σημαίνουν και cash
Φάμελλος: πως εγγυηθήκατε;
Ψυχάρης: Με αέρα.
Φάμελλος: Με αέρα; Είπατε με αέρα;
Ψυχάρης: Είπα αυτό που είπα.
Κατά τα άλλα, ο κ. Ψυχάρης δήλωσε (ως δικαιούται) ότι δεν θα αναφερθεί καθόλου στις υποθέσεις του Οργανισμού που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, ότι το ποιος θα βάλει τα χρήματα για να συνεχίσει ο σταθμός τη λειτουργία του δεν είναι ζήτημα που θα πρέπει να απασχολεί τον ελληνικό λαό, ενώ εμμέσως υποστήριξε πως οι τράπεζες είναι κερδισμένες από το δανεισμό στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, καθώς έχουν εισπράξει όπως είπε 130 εκατ. ευρώ σε τόκους.
«Το Mega θα συνεχίσει να λειτουργεί, μόνο στη φαντασία και τις ονειρώξεις κάποιων θα κλείσει», δήλωσε ο κ. Ψυχάρης και πρόσθεσε:
Μπορεί να δημιουργήσει πρόγραμμα και να εκπέμψει μέσω Nova, δορυφόρου κτλ. Θα συνεχίσει να παράγει πρόγραμμα ποιος δίαυλος θα χρησιμοποιηθεί είναι άλλο θέμα. Αν δεν πάρεις άδεια δεν σημαίνει ότι δεν θα έχεις κανάλι. Υπάρχει λοιπόν και θα συνεχίσει να υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...