Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Έλα για ηρεμίστε λίγο, και κόψτε τα στημένα.



Ο Επόμενος υποψήφιος δήμαρχος για την Νουδούλα στην Αθήνα, είναι ο Βορίδης. Δουλεύεται πολλά χρόνια το έργο, για να χαλάσει τώρα.

Ας κάνουμε την υπόθεση εργασίας, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, ότι η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται νικήτρια των επόμενων βουλευτικών εκλογών. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται πρωθυπουργος, σχηματίζοντας τη δική του κυβέρνηση.
Ποιόν ρόλο θα μπορούσαν να έχουν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, κεντρικά στελέχη του κόμματος της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης; Παντρεύοντας τους ρόλους αυτούς με τις προσωπικές φιλοδοξίες τους;
Ας πάρουμε για παράδειγμα την Όλγα Κεφαλογιάννη. Η νεαρή πολιτικός από την Κρήτη, είναι το πιο φωτογενές στέλεχος της Κεντροδεξιάς, με δημοφιλία και αποδοχή που υπερβαίνουν τα στενά παραταξιακά όρια.
Οι εκτιμήσεις για το μέλλον της Όλγας Κεφαλογιάννη είναι δεδομένες. Η πρώην υπουργός Τουρισμού των κυβερνήσεων Σαμαρά, θα μπορούσε να είναι η πρώτη Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων Μητσοτάκη. Ώστε να καλλιεργήσει περαιτέρω το διεθνές προφίλ της, και ενδεχομένως να διαδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, όταν έρθει εκείνη η ώρα.
Είναι άλλωστε προφανές ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη μπορεί να συσπειρώσει το καραμανλικό στρατόπεδο με μεγαλύτερη άνεση από τον Κώστα Καραμανλή τζούνιορ, τον βουλευτή Σερρών που δεν έχει καταφέρει ακόμη να κάνει αισθητή την παρουσία του σε εσωκομματικό επίπεδο, επιλέγοντας ένα μάλλον άνευρο και απολιτίκ επιτελείο συνεργατών, από… διάφορες τάσεις της ΝΔ, και με “φορτωμένο” παρελθόν.
Απ’ την άλλη, υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι την Όλγα Κεφαλογιάννη θα τη συγκινούσε περισσότερο το αξίωμα της Δημάρχου Αθηναίων. Θα γινόταν έτσι η δεύτερη γυναίκα, μετά τη Ντόρα Μπακογιάννη, που θα κατοικοέδρευε στον δημαρχιακό θώκο της πιο ιστορικής πρωτεύουσας της Ενωμένης Ευρώπης. Με το προσωπικό μέλλον της… ανοιχτό για όλα, μετά από μια τέτοια επιτυχία.
Εκείνοι που υποστηρίζουν το δεύτερο σενάριο, με ορίζοντα τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, έχουν καταγράψει με προσοχή “κυκλωτικές” κινήσεις της Όλγας Κεφαλογιάννη και του επιτελείου της, τους τελευταίους μήνες, με κοινό αποτύπωμα τη διερεύνηση προθέσεων των στελεχών του λεκανοπεδίου, για μια υποψηφιότητά της στον Δήμο Αθηναίων το 2019.
Φυσικά, μια τέτοια προοπτική, δεν αποκλείει το… μεσοστάδιο του υπουργείου Εξωτερικών, εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνει πρωθυπουργός νωρίτερα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Και ενδεχομένως η παράμετρος αυτή να έχει μεγαλύτερη σημασία, για τη νεαρή πολιτικό από την Κρήτη, που αναδείχτηκε πρώτη βουλευτής Α’ Αθηνών τόσο το 2012 όσο και το 2015, υπερισχύοντας αντίστοιχα των “τοτέμ” της Κεντροδεξιάς, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Ντόρας Μπακογιάννη.

Λάζαρος Καλλιανιώτης



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α εδώ θα τα χαλάσουμε. Προτιμώ τις βυζάρες της Όλγας στο Δημαρχείο

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ Η ΛΟΥΛΟΥ Η ΠΟΥΣΤΡΑ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ.......
ΘΕΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...