Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Σιγά που δεν θα πάρει άδεια ο… κιμπάρης.



Ξέρετε πόσα έχει σπρώξει για να γίνει καναλάρχης ο Καλογρίτσας; Kρυφό απωθημένο το είχε.
Δεκτή έγινε η ένσταση κατά του Epsilon για την εγγυητική επιστολή που κατάθεσε κι έτσι μένει εκτός της διαδικασίας για την διεκδίκηση της μίας από τις 4 τηλεοπτικές άδειες.
Αντίθετα κανονικά θα συμμετάσχει στη δημοπρασία αύριο η εταιρεία του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα αφού απορρίφθηκε η ένσταση για εκπρόθεσμη κατάθεση της εγγυητικής επιστολής.
Η απόφαση για τις δύο ενστάσεις σχετικά με τις εγγυητικές των κυρίων Καλογρίτσα και Βρυώνη ελήφθη από τον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο ο οποίος ζήτησε τη νομική συμβολή του πληρεξούσιου δικηγόρου του ελληνικού Δημοσίου Ιωάννη Μαντζουράνη  γνωστού και από τη υπόθεση Κοσκωτά αφού ήταν στενός συνεργάτης του ΑΡΧΙΑΠΑΤΕΩΝΑ.

Εάν θέλετε να θυμηθείτε το βρώμικο παρελθόν του διαβάστε εδώ . Το σκάνδαλο Κοσκωτά και η "δίκη του αιώνα"


Αυτός λοιπόν ο κύριος ξεπλύθηκε λόγω  στου ότι πέρασαν κοντά τριάντα χρόνια και επανήλθε ως εκπρόσωπος ελληνικού δημοσίου.

Σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου δεκτές γίνονται οι εγγυητικές επιστολές των συμμετεχόντων ήτοι των :
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4.
DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5. ALPHA
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
6.
ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)
είναι αποδεκτές, καθόσον πληρούν όλες τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις.
Όπως διευκρινίζεται «η εγγυητική επιστολή του υποψηφίου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV), δεν πληροί τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις, και για αυτό δεν γίνεται αποδεκτή, επειδή έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος τριάντα έξι (36) ημέρες και είναι μεταβιβάσιμη, ενώ η υπ’ αρ. 1/2016 Προκήρυξη του Υπουργού Επικρατείας (Παράρτημα ΙΙ) ορίζει ότι αυτή πρέπει να συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 760, να έχει διάρκεια ισχύος τριακόσιες εξήντα πέντε (365) ημέρες και να μην είναι μεταβιβάσιμη».
 ην ίδια ώρα ο ΣΚΑΪ κάνει λόγο για «απροκάλυπτη και σκανδαλώδη στήριξη των κυβερνώντων στον εργολάβο των δημοσίων έργων, και «κόκκινο» κουμπάρο, κ. Καλογρίτσα, όπως διαφαίνεται με τη μέχρι στιγμής – εξόχως προβληματική – διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Στη διαδικασία του διαγωνισμού ανέκυψαν σοβαρά προβλήματα με τις υποψηφιότητες τόσο του ομίλου Καλογρίτσα, όσο και του κ. Βρυώνη, ωστόσο ο γγ. Ενημέρωσης Λεύτερης Κρέτσος αποφάσισε να μείνει εκτός της διαδικασίας μόνο ο κ. Βρυώνης. Νωρίτερα, ο νομικός σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Γιάννης Μαντζουράνης, εισηγήθηκε να γίνει δεκτή η εγγυητική επιστολή του κ. Καλογρίτσα. Ειδικότερα, ο επιχειρηματικός όμιλος Καλογρίτσα κατέθεσε εκπρόθεσμα, κατά 40 λεπτά, την εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Αττικής, ύψους 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, δόθηκε άνωθεν εντολή στην αρμόδια υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης να κρατηθεί το πρωτόκολλο ανοιχτό παρά τη λήξη του χρόνου, για να κατατεθεί η εγγυητική επιστολή του ομίλου Καλογρίτσα»

Ρε ξεπουλημένε , γιατί χαρίζεις 2 δις ευρώ δάνεια στους εκδότες;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...