Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Ζ. Κ. Γιούνκερ: «Τα σύνορα είναι η χειρότερη εφεύρεση!»



Μωρή τρελή και αδέσποτη  συμφωνούμε απόλυτα . Πίεσε τους να τα ανοίξουν όλοι. Τα σύνορα εννοούμε για να μην υπάρξει παρεξήγηση, γιατί τα άλλα τα έχουν προ πολλού ανοίξει στην Μερκελ.  
Σε δήλωση  του ο Ζ.Κ.Γιούνκερ ο οποίος είπε το εξής .Τα "σύνορα είναι η χειρότερη ανακάλυψη των πολιτικών"! Προφανώς θέλει να μας πιέσει να δεχτούμε τους χιλιάδες πρόσφυγες που έρχονται καθώς καταρρέει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί είναι απλά τραγική.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το αντίδοτο στην άνοδο του εθνικισμού στην Ευρώπη υποστήριξε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας σε συνέδριο. «Πρέπει να πολεμήσουμε τον εθνικισμό, έχουμε καθήκον να μην ακολουθήσουμε τους λαϊκιστές αλλά να μπλοκάρουμε τον δρόμο σε αυτούς», είπε στο φόρουμ του Alpbach, όπως καταγράφεται στην ιστοσελίδα του.

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση τόνισε: Τα σύνορα είναι η χειρότερη ανακάλυψη των πολιτικών. Πρέπει να δοθεί αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους.
Όπως είπε η Κομισιόν κατέθεσε προτάσεις και απέκρουσε τις κατά καιρούς επιθέσεις. Πρέπει να γίνεται κριτική στην Κομισιόν αλλά φυσικά και οι κυβερνήσεις έχουν μέρος της ευθύνης.



Πάντως η  Μέρκελ στη συνέντευξη που παραχώρησε στις Passauer Neue Presse και Ruhr Nachrichten για να του κάνει πλάκα μίλησε για "ελληνομακεδονικά σύνορα", και για  εγκλωβισμένους μετανάστες στα σύνορα", κάτι που δεν ισχύει, αφού η Ειδομένη έχει αδειάσει εδώ και αρκετό καιρό, εκτός εάν θέλει τα Ελληνομακεδονικα σύνορα να είναι…. νοτιότερα.

Ναι μεν, 45.000 (δικό της νούμερο γιατί τα δικά μας λένε άλλα) εξακολουθούν να βρίσκονται επί ….ελληνικού εδάφους, όμως όχι στα σύνορα αλλά ποιό …νότια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...