Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Από έναν …Αβραμόπουλο δεν περιμέναμε κάτι άλλο.



Ο Ευρωπέος Επίτροπος για τη λαθροΜετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επαίνεσε τη Δευτέρα την τουρκική φιλοξενία προς εκατομμύρια προσφύγων που φιλοξενούνται στη χώρα όπως δημοσιεύει η dailysabah.com.

"Θα ήθελα, εξ ονόματος της ΕΕ, να επαινέσω και να συγχαρώ την Τουρκία για άλλη μια φορά για την τεράστια φιλοξενία που έχει επιδείξει σε αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους", δήλωσε ο Αβραμόπουλος στην 8η Διάσκεψη Κορυφής του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη.


Ο Αβραμόπουλος ανέφερε ότι η μετανάστευση δεν είναι μια ιταλική, ελληνική, τουρκική ή συριακή πρόκληση αλλά έχει γίνει παγκόσμια.


"Σήμερα, περισσότεροι από 65 εκατομμύρια εκτοπισμένοι και περισσότεροι από 250 εκατομμύρια διεθνείς μετανάστες σε ολόκληρο τον κόσμο αναμένουν μια παγκόσμια λύση", ανέφερε.


Είπε ότι η συνεργασία με όλους τους γείτονες και τους βασικούς εταίρους έχει καταστεί βασικός πυλώνας της ευρωπαϊκής συνολικής προσέγγισης για τη μετανάστευση.

"Τα αποτελέσματα και η επιτυχία της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας είναι ένα σημαντικό παράδειγμα", ανέφερε ο Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στη συμφωνία προσφύγων του Μαρτίου του 2016.

Με άλλα λόγια ο κ. Αβραμόπουλος επαινεί μια χώρα:


α. που έχει υποδαυλίσει τον πόλεμο στη Συρία περιθάλποντας τρομοκράτες και κάνοντας λαθρεμπόριο μαζί τους


β. έχει πραγματοποιήσει εισβολή στο έδαφός της


γ. διατηρεί αεροπορική εταιρεία η οποία με χαμηλότατο εισιτήριο μεταφέρει απελπισμένους από όλο το Μαγκρέμπ στο έδαφός της για να τους περάσει μέσω Ελλάδας στην Τουρκία


δ. παρασκευάζει φουσκωτές λέμβους μιας χρήσης για να προωθεί πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα και την Ευρώπη αφού πρώτα έχει κάνει διαλογή ανάμεσα στους Σύριους πρόσφυγες μεθοδεύοντας τον εποικισμό της νοτιο-ανατολικής Τουρκίας σε βάρος των Κούρδων



 Την ίδια ώρα που έγινε η πρώτη απεργία-αντίδραση για τους 9.000 λαθρο-πρόσφυγες που υπάρχουν στο νησί, κοντεύοντας να ξεπεράσουν το 10% του πληθυσμού του νησιού.



Κουκουλοφόροι με κοντάρια και…. αλληλέγγυοι, απειλούν καταστηματάρχη, ο οποίος διατηρεί κατάστημα οπτικών στην αγορά της Μυτιλήνης, πως θα του σπάσουν το μαγαζί...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα, περισσότεροι από 65 εκατομμύρια εκτοπισμένοι και περισσότεροι από 250 εκατομμύρια διεθνείς μετανάστες σε ολόκληρο τον κόσμο
αναμένουν μια παγκόσμια λύση..........

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...