Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Αμα το ξανακάνει αυτό, θα ….του κόψει την καλημέρα ο Τράμπ.



Σε νέα δοκιμή εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου προχώρησε η Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσε το γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το πεδίο εκτόξευσης στο Pyongsong στο νότιο τμήμα της χώρας έχοντας κατεύθυνση προς τα ανατολικά.
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε πως ο βορειοκορεατικός πύραυλος Ένας ήταν τελικά ο πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, και όχι τρεις όπως αρχικά ανακοίνωσε η Ιαπωνία. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από το γραφείο του Ιάπωνα πρωθυπουργού το οποίο αρχικά είχε αναφέρει ότι είχαν εντοπιστεί τρία βλήματα, αλλά τελικά επρόκειτο για τα τρία τμήματα του πυραύλου.  Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο ο πύραυλος ήταν διηπειρωτικός και πέταξε για περίπου 1000 χλμ. πέφτοντας στην θάλασσα της Ιαπωνίας και εντός της ΑΟΖ της χώρας.
Το νοτιοκορεατικό γενικό Επιτελείο ανέφερε απο την πλευρά του ότι ο πύραυλος έφτασε σε ύψος 450 χλμ. και διένυσε μια απόσταση 960 χλμ. πριν καταπέσει. Για σύγκριση το ύψος που βρίσκεται ο διεθνής διαστημικός σταθμός είναι τα 408 χλμ.! Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο της αμερικανικής επικράτειας βρίσκεται πλέον υπό την απειλή του βορειοκορεατικού βαλλιστικού πυραύλου. Η πτήση του πυραύλου η οποία διήρκεσε 50 λεπτά και το απόγειο της τροχιάς του υποδεικνύει ότι δοκιμάστηκε ο μεγαλύτερος πύραυλος που διαθέτει ο Βόρεια Κορέα ένας Hwasong-14 ή HS-14 με εκτιμώμενη εμβέλεια 13.500 χλμ. .
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το αμερικανικό Πεντάγωνο, βάσει μιας πρώτης εκτίμησης που έκανε, ο πύραυλος που εκτόξευσε η Πιονγκγιάνγκ ήταν ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM). Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το Σάιν Νι, στη Βόρεια Κορέα. Επιπλέον, το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει ότι ο βορειοκορεατικός πύραυλος δεν απείλησε τις ΗΠΑ, αμερικανικά εδάφη ή τους συμμάχους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...