Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Εμείς είπαμε Κούλη …αφού δεν το έχεις.



-Μα δεν θέλω να δευτερολογήσω… Μας διέλυσαν…
.Πήγαινε γρήγορα στο βήμα της Βουλής να υπερασπισθείς τη θέση σου… Ή ταν ή επί τας!..
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάζεψε τα συντρίμμια του και ανέβηκε εκ νέου στο βήμα για την δευτερολογία του με τις γνωστές συνέπειες.
Η συνομιλήτρια του σ΄αυτόν τον σύντομο διάλογο ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη.
Την συνέχεια την παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα. Από το βράδι της Δευτέρας η ΝΔ δεν έχει αρχηγό και η χώρα αξιωματική αντιπολίτευση. Το βατερλώ του Μητσοτάκη έκλεισε με το:
-Καληνύχτα σας κε Μητσοτάκη…που εκστόμισε ο Αλέξης.
Στην Αρχαία Σπάρτη, όταν κάποιος πολεμιστής άφηνε το σπίτι του για να ακολουθήσει τον Σπαρτιάτικο στρατό σε κάποια μάχη, η μάνα του δεν έκλαιγε, δεν έδειχνε τα συναισθήματα της, λησμονούσε… παρά μόνο μια φράση… Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ … προτρέποντας τον να επιστρέψει είτε με την ασπίδα του, ζωντανός, είτε πάνω σε αυτή… Νεκρός και τιμημένος.
Ή ταν ή επί τας : Ή να την φέρεις νικητής ή να σε φέρουν πάνω της νεκρό, ή θα καταφέρουμε ή θα αποτύχουμε, ό,τι θέλει ας γίνει.
Ο αγώνας είναι δύσκολος αλλά πρέπει να αγωνιστούμε μέχρι τέλους , ή ταν ή επί τας.
Τη φράση έλεγαν οι Σπαρτιάτισσες μητέρες στα παιδιά τους, όταν τους έδιναν την ασπίδα για τον πόλεμο.
Πλουτάρχου Λακεδαιμ. Αποφθ.16
kourdistoportocali

Σε “μπουμερανγκ” εκτιμούν ότι εξελίχθηκε η χθεσινή προαναγγελθείσα από τη ΝΔ ως “η μητέρα των μαχών”, συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία. Ο Κυριάκος πήγε για τον Καμμένο και … έπεσε πάνω σε “φίλο” της Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι που αναγκάστηκε να μοιράζει εξώδικα παντού.

Ο λόγος φυσικά για τον Τζον Σφακιανάκη, στενό συνεργάτη της Μαρέβα Μητσοτάκη στην οργάνωση εξεύρεσης νέων επιχειρηματιών Endeavor, στο ελληνικό τμήμα της οποίας συνιδρυτής αλλά και αντιπρόεδρος είναι η σύζυγος του Κούλη, ενώ ο Τζον Σφακιανάκης είναι μέλος στο Σαουδαραβικό της τμήμα. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι ο  Σφακιανάκης, με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, συνδέεται με παραδοσιακούς δεσμούς με την οικογένεια, ενώ συνήθιζε να αρθρογραφεί τακτικά σε ελληνικά ΜΜΕ φιλελεύθερης ταυτότητας αλλά και στην ιστοσελίδα του.

Ο Κούλης  βέβαια έσπευσε να αποποιηθεί κάθε σχέση λέγοντας ότι «δεν γνωρίζω ποιος είναι ο ρόλος του», λέγοντας μάλιστα ότι “έψαξε στο Google για να βρει ποιος είναι …”, ο συνεργάτης της συζύγου του Μαρέβα στην Endeavor

 

Ένας απλός συμφοιτητής τού Κούλη και τής Μαρέβα ήταν κι ο... Ζωρζ Σφακιανάκης

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...