Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

Κρεμάστε τους, πριν σας κρεμάσουν… τα παιδιά σας.Οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Συνεχίζουν κανονικά.  Η ελληνική πλευρά τι κάνει; Απλώς μας διασύρει. Δείτε στο βίντεο ντοκουμέντο πως  διακρίνεται ξεκάθαρα ότι τα Ίμια έχουν περάσει στη ζώνη επιρροής της Τουρκίας. Είναι σαφές πως πλέον τα Ίμια δεν είναι γκρίζα ζώνη, αλλά ντε φάκτο τουρκική, όσο ωμό και σκληρό και εάν ακούγεται.
Η τουρκική ακτοφυλακή έχει περικυκλώσει τις βραχονησίδες, με τα ελληνικά σκάφη, να παρακολουθούν απλά τα τουρκικά. Το συγκεκριμένο γεγονός έλαβε χώρα σήμερα.
Τα Τουρκικά ΜΜΕ, λένε ότι  το ΠΝ μεταφέρει στρατιωτικά οχήματα στο νησί, Καλόλιμνος για να δικαιολογήσουν την επεκτατική πολιτική των Τούρκων . Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλουν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση σύντομα.
Από γκρίζα ζώνη τα Ιμια εξελίσσονται ντε φάκτο σε τουρκικό έδαφος. Μεθοδικά η Άγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή μηδενίζοντας ουσιαστικά την ελληνική παρουσία, αφού γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ για την υπεράσπιση των παραχωρημένων βουβά από τον Σημίτη Ιμίων . Τα τελευταία 24ωρα έχει αυξηθεί η ένταση,  ενώ τις τελευταίες ώρες τουρκικά σκάφη έχουν αρχίσει ξανά και έχουν πιο έντονη παρουσία στην περιοχή των Ιμίων. Ο σαχλαμάρας Κοτζιάς μπορεί να είπε «τα Ίμια είναι ασφαλώς ελληνικά» και «μην ανοίξετε τις γκρίζες ζώνες, διότι αν ανοίξουμε την υπόθεση των γκρίζων ζωνών, με βάση το διεθνές δίκαιο, όχι μόνο έχετε άδικο Θα έχετε και απώλεια…» «σε αυτή την περίπτωση έφτασε στην κόκκινη γραμμή και με κάποια έννοια την προσπέρασε… και τους είπαμε ότι δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική ας το πούμε συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά», αλλά αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση.
Σκηνικό πολέμου και στον Έβρο. Τούρκικα άρματα μάχης, καθώς και δυνάμεις του στρατού πέρασαν τις όχθες του ποταμού στα σύνορα με την Ελλάδα, στο πλαίσιο άσκησης για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτό ήταν το σενάριο της άσκησης που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Σαράντα εκκλησιές στην Ανατολή Θράκη κοντά στον Έβρο και περιελάμβανε την διέλευση του ποταμού σε γείτονα χώρα.
Χθες λοιπόν η  55η τουρκική διοίκηση Μηχανικού της ομώνυμης Ταξιαρχίας δημοσίευσε φωτογραφίες από άσκηση προσομοίωσης διάβασης του ποταμού Έβρου, σε λίμνη με την ευρεία  συμμετοχή 197 Τούρκων στρατιωτικών και 61 στρατιωτικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων  ΤΟΜΑ και αρμάτων μάχης.
Έτσι με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι και έσπευσαν να δώσουν τη δική τους εκδοχή για το τι συνέβη το βράδυ της Δευτέρας κοντά στα Ίμια, όπου τουρκική ακταιωρός εμβόλισε το σκάφος «Γαύδος» του Λιμενικού.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα αναφέρονται στα ρεπορτάζ, το «Γαύδος» παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα και παρά τις προειδοποιήσεις των Τούρκων να αποχωρήσει από την περιοχή των Ιμίων, δεν το έκανε με αποτέλεσμα να υπάρξει καταδίωξη επί 15 λεπτά. Κατά την διάρκεια της καταδίωξης και ενώ το «Γαύδος» έκανε ελιγμούς, έπεσε πάνω στην τουρκική ακταιωρό και παρότι το Γαύδος έπεσε στην τουρκική ακταιωρό, ζημιές έπαθε μόνο το ελληνικό σκάφος.  

To κουμπί του πολέμου
Και τότε ρε καθικι στις κυβερνήσεις ήταν προδότες σαν και εσένα . Γνωστά αυτά.

 

Νέο κόλπο με τις βραχονησίδες στήνει ο Σκαπανέας Κοτζιάς. Στρώνει παιγνίδι για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και Λωζάνη.


Δεν είναι "αποκλιμάκωση όπως την αποκαλούν" ζωα, αλλά οριστική παραίτηση από το δικαίωμα άσκησης κυριαρχίας εντός της Ελληνικής επικράτειας. Το ωραίο είναι που διαφημίζουν τον  Πλωτάρχη. Για τι; Για την υποχωρητικότητα του η γιατί δεν  γνωρίζει την ελάχιστη απόσταση για να εγκαταλείψει τη θέση σύγκρουσης. Έπρεπε να αποπεμφθεί και όχι να τον διαφημίζουν σαν φοβερό αξιωματικό .
 Ενα ενδεικτικό tweet  του επιπέδου αποικιοποίησης της χώρας είναι αυτό του  Αμερικανού πρεσβευτή Τ.Πάιατ που παίζει τον ρόλο που έπαιξε το 1996 ο Κ.Σημίτης στα Ίμια και ευχαριστεί την χώρα του για την στήριξη των ΗΠΑ στον "κατευνασμό"  της Τουρκίας.
Συγκεκριμένα ευχαρίστησε τον Αμερικανό ΥΠΑΜ Τ.Μάτις για την στήριξή του προς την Ελλάδα για την προ διημέρου κρίση στα Ίμια!

 Τώρα, βγήκε και το άλλο! Ξεκίνησε σε άρθρο και αναπαράγεται στα ραδιόφωνα.
«Δεν υπάρχει αερολιμένας «Κρήτη», «Δωδεκάνησος» ή «Ήπειρος», γιατί εθιμικά ονοματοδοτούμε τα αεροδρόμιά μας από τις σελίδες της Ιστορίας μας και όχι της Γεωγραφίας».
Αυτή είναι η καινούρια «προτροπή» στους Έλληνες: Όλα τα αεροδρόμια μας έχουν ιστορικά ονόματα, άρα το αεροδρόμιο Μακεδονία πρέπει να επονομαστεί,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...